Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Піца неаполітанська: чому вона настільки відома та що в ній особливого?

642

Чим може здивувати піца? Для багатьох людей ця страва це всього лиш шматочок тіста з якоюсь начинкою. Однак така думка застаріла на тисячі років. Наразі існує безліч технік приготування піци в Хмельницькому і кухарі здатні готувати істинні витвори мистецтва. Проте однією з найвідоміших у світі є саме неаполітанська піца, яку дуже цінують на її батьківщині в Італії та готують за особливим рецептом. Чим більше будете розбиратись в різновидах піци, тим простіше вам буде робити замовлення в ресторані Пронто Піца.

Що варто знати про неаполітанську піцу?

Неймовірно, проте назва особливої піци з’явилась завдяки тому, що винайшли її саме в Неаполі. Це сталось через невеликий проміжок часу після першої появи томатів у Європі.

Особливість неаполітанської страви в неповторному тісті. Для цієї піци готують основу м’якенької консистенції. Це серйозно відрізняється від класичного хрумкого тіста для піци.

У цього коржика краї обов’язково мають зберігати пластичність та м’якість. Ні в якому разі не можна допустити, щоб тісто для неаполітанської піци підгоріло на відміну від інших італійських піц, в неаполітанську не додають оливкову олію.

Як готується піца з Неаполя?

Не кожен може самостійно виконати такий шедевр італійської кухні. Тісто на цю піцу обов’язково готують тільки вручну. Наприклад, дрожі треба розтерти пальцями, а потім розчинити їх у воді. Бажано, щоб замішування тіста відбувалось одною рукою. В крайньому випадку міксер, але досвідчені професіонали його не використовують.

Готується тісто не швидко. Оскільки після ручного замішування його потрібно на дві годинки залишити під плівкою. А потім ще й на день в холодильники. Завдяки таким нехитрим “махінаціям” тісто стає більш легким, низькокалорійним, а також воно буде суттєво швидше пропікатись.

Приготування начинки для культової піци також має свої особливості та секрети. Для цього потребується спілий томат, помідори чері, анчоуси, часник, моцарела, орегано. Наприклад, з помідорів роблять пюре. А щодо анчоусів, то додають саме його філе, яке можна змішувати з сиром.

Для випікання страви необхідно від п’ятнадцяти до двадцяти хвилин. І це робиться при двісті двадцять градусів.

Цікаві факти про особливу неаполітанську піцу

Для італійців ця піца, як для нас борщ. Можуть їсти її хоч щодня, та й часто готують для вечері чи обіду.

За класичними традиціями випікати цю піцу можна лише в дровяній печі. І коли це роблять саме італійські кухарі, то в рецепті використовується морська сіль.

Якщо тісто виготовлено правильно та вручу, то готова піца вийде дуже еластичною. Це означає, що навіть якщо її зігнути навпіл, то виріб не буде тріскати навпіл.

Неаполітанська піца стала не просто народною для італійців, а й отримала неймовірне поширення по всьому світові завдяки своїм чудовим характеристикам.

Реклама