Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Де можна замовити суші в Сумах

65

У кого як, а в автора статті, який живе в місті Суми, суші асоціюються з онуками. У нього їх чотири. До початку повномасштабної війни з росією онучки разом із батьками часто приїжджали в гості до бабусі з дідусем, і діти щоразу замовляли кілька видів піци та суші. Незабаром кур’єр доставляв у красивих коробках ароматні, смачні частування, і починався бенкет на весь світ, озвучений дзвінким дитячим сміхом і задоволеним прицмокуванням, освітлений посмішками і блиском щасливих очей онучок. Життя триває і сьогодні всупереч усім негараздам, і якщо ви хочете потішити себе та близьких смаколиками, не відкладайте на завтра, зробіть це просто зараз. Замовити суші в Сумах можна, наприклад, там, де робив автор статті – у сервісі доставки їжі Ikura, що на вул. Іллінська, 23, або на сайті компанії.

Яка історія суші: хто їх придумав?

Історія суші налічує багато років і пов’язана з різними аспектами японської культури та кухні. Основна ідея суші полягає у використанні приготованого рису, приправленого рисовим оцтом, у поєднанні з різними інгредієнтами, такими як риба, морепродукти, овочі та водорості.

Варто зазначити, що суші з’явилися не в Японії, а в стародавньому Південно-Східному регіоні Азії як метод консервації риби в рисі. Рис містив кисень, необхідний для бродіння, що допомагало зберігати рибу. Потім цей метод консервації риби і рису прийшов до Японії, де він надалі розвивався і зазнавав змін.

У середині XVII століття в Едо (нинішній Токіо) суші набули форми, близької до тієї, що ми бачимо сьогодні. Хара Кондзабуро, кухар і підприємець того часу, запропонував ідею подавати рис з оцтом і різними інгредієнтами разом. Такі страви стали називатися “Edo-mae-zushi”, що означає “суші з Едо-бухти” (де Едо – старе ім’я Токіо). Цей термін відображає історичну особливість, коли рибу, використовувану для суші, ловили в бухті Едо (Токіо), і суші готували безпосередньо на березі цієї бухти.

У наступні роки суші продовжували еволюціонувати та набувати нових видів і смакових властивостей. Нині суші готують як за традиційними японськими рецептами, так і з урахуванням сучасних модних гастрономічних трендів. Сьогодні ці страви популярні в усьому світі, включно з українським містом Суми.

На що слід звертати увагу під час вибору суші?

Щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів і отримати суші, які матимуть необхідну свіжість і якість, при замовленні цих страв варто враховувати такі важливі аспекти, як:

  • Репутація ресторану та/або служби доставки. Найпростіший спосіб отримати цю інформацію – знайомство з відгуками та оцінками, залишеними замовниками на сайті ресторану/служби доставки або на ресурсах незалежних експертів. Це допоможе вам зрозуміти, наскільки надійний той сервіс, де ви плануєте зробити замовлення;
  • Відкритість і лояльність компанії по відношенню до замовників. Перед замовленням спробуйте зв’язатися з рестораном/сервісом телефоном. Поставте їхньому представнику запитання щодо умов зберігання продуктів і санітарії. Якщо відповіді на ваші запитання матимуть професійний, відкритий, доброзичливий характер – це додатковий аргумент на користь того, щоб оформити замовлення в цьому ресторані/сервісі;
  • Спостерігайте за деталями. Під час отримання замовлення зверніть увагу на упаковку та зовнішній вигляд продуктів, особливо риби. Свіжа риба повинна мати гарний вигляд і запах, а текстура має бути пружною. Якщо у вас виникнуть будь-які сумніви щодо свіжості або стану продуктів, не соромтеся поставити запитання кур’єру або навіть відмовитися від замовлення;
  • Спеціальні пропозиції та меню. З’ясуйте, чи є в ресторану/сервісу спеціальні пропозиції, включно з дієтичними стравами. Експериментуйте з різними ролами та видами риби, якщо ресторан/сервіс надає таку можливість;
  • Співвідношення ціни та якості. Пам’ятайте про те, що дорожчі суші не завжди означають кращу якість. Перед оформленням замовлення вивчіть інгредієнти, дізнайтеся з бесіди з представником ресторану/сервісу або з відгуків про якість продуктів, які входять до складу страви, та рівень обслуговування і нарешті порівняйте ціну обраних суші з іншими;
  • Служба доставки. Переконайтеся, що ресторан/сервіс забезпечує безпечне й оперативне транспортування страв, зберігаючи їхню свіжість і первозданний вигляд у процесі доставки.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися свіжими, смачними і безпечними суші.

Казки про суші

Вище ми навели кілька цікавих фактів з історії суші. А тепер пропонуємо вашій увазі три кумедні казки про ці оригінальні, смачні та естетичні страви. Казки можна буде прочитати дітям під час обіду або вечері.

“Красуня і Дракон”

Існує легенда, що в дрімучий ліс, що ріс неподалік від одного міста, прилетів жахливий Дракон. Він зажадав від городян привести йому на вечерю найповненьку дівчину. Інакше Дракон пообіцяв спалити місто своїм моторошним полум’ям. Жителям міста не залишалося нічого іншого, як виконати вимогу чудовиська. Вони вибрали найповнішу дівчину і відвели її в ліс. Дівчина любила поїсти і захопила з собою спайс суші з вугром. (Нагадаємо, що в такі суші додається гострий соус спайс, який готують із гострого перцю, майонезу та ікри масаго). Бідолаха прийшла в призначене місце раніше визначеного часу, сіла біля високої сосни, дістала суші і тільки зібралася відкусити шматочок, як раптом прилетів Дракон. “Що це ти їси? А ну-ка дай мені!” – загарчало чудовисько. Воно забрало в бідолахи суші, скуштувало й задоволено вигукнуло: “Та це частування смачніше за всіх дівчат, яких мені коли-небудь доводилося їсти!” Дракон пощадив дівчину і запропонував їй відкрити спільний суші-ресторан. Так з’явився казковий бренд суші “Красуня і Дракон”.

“Балувана Галя”

В одному царстві жила-була юна царівна на ім’я Галя. Вона була незаміжня. До царівни сваталося безліч принців і царевичів, але дівчина вперто всім відмовляла. Галя була страшенно балуваною і перебірливою. Одного разу вона вирушила на кінну прогулянку. Дорогою царівна сильно зголодніла і вирішила перекусити в придорожньому трактирі. Син господаря трактиру, молодий симпатичний хлопець, приніс царівні суші кальмар-омлет. (Нагадаємо, що існує кілька рецептів японського омлету Тамаго. Головне, що їх об’єднує, так це те, що під час смаження омлет згортають на пательні в рулетики). Галі так сподобалося суші кальмар-омлет, що вона сама запропонувала юнакові взяти її заміж. Незабаром Галя переїхала з царського палацу в корчму, зажила з молодим чоловіком у коханні та злагоді, а головне, сама навчилася готувати чудові суші.

“Дай Краба!”

Ця історія сталася в стародавні часи, коли моря й океани борознили вітрильники, а на них нападали піратські кораблі. Один із таких кораблів узяв на абордаж морське судно, що поверталося додому з далекої екзотичної країни. Отаман піратів зажадав від капітана вітрильника видати йому скарби в обмін на життя команди і пасажирів. Капітан погодився – віддав ватажкові піратів скарби, але одну маленьку скриньку приховав. Головний пірат дізнався про цю скриньку і зажадав її відкрити. У ній виявилися суші з крабом, до складу яких, крім сніжного краба, входили рис і ікра масаго. Пірат скуштував суші, і йому так сподобалися ласощі, що він одразу ж помістив зображення краба на прапор піратського судна замість черепа і кісток. А через деякий час змінив професію пірата на сушиста і прославився на весь світ завдяки своєму бренду суші “Дай Краба!”

Реклама