Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

194

Сьогодні в обласному центрі представники влади, керівники поліції Сумщини, військові та містяни зібралися біля меморіалу героям-«чорнобильцям», аби віддати шану тим, хто у 1986 році став на захист тисяч і сотень тисяч життів від радіаційної загрози.

Для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській станції, яка сталася 35 років тому, були задіяні тисячі наших співвітчизників різного фаху та соціального стану: військові, медики, науковці, шахтарі й т.і. Однак найпершими, хто взяв на себе удар, були саме працівники ОВС – міліціонери та пожежники. Більше п‘ятисот правоохоронців Сумщини, дванадцять медиків з лікарні тодішнього УВС області вирушили до Чорнобиля, аби зупинити катастрофу.

Правоохоронці тоді охороняли громадський порядок в зоні лиха, регулювали рух транспорту, захищали приміщення місцевих громадян від мародерів і евакуйовували мирне населення.

Колишньому працівнику міліції, а нині пенсіонеру органів внутрішніх справ — Григорію Жугану, який зробив значний особистий внесок у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, була вручена грамота.