Кава в капсулах – зручний та швидкий спосіб приготування кави
Виробництво кави в капсулах почалося наприкінці 50-х років ХХ століття, з часом цю технологію визначили стандартом «E.S.E». Розуміючи, що виготування кави може здійснюватися ще більш ефективним способом, Швейцарський бренд «Nespresso» розробив та випустив еспресо в капсулах. Кава в капсулах – це напій у вакуумно-запакованому контейнері. Невелика порція (7-9 грам) пресованої смаженої меленої кави розрахована на приготування однієї порції напою.
Готується кава в капсулах у спеціальний кавоварці. Через дно капсули вода під тиском потрапляє всередину, готовий напій через кришку виходить з місця приготування в чашку. Перевагами капсульної кави є: свіжий смак незалежно від того, хто готує каву – професійний баріста або звичайна людина. Кава завжди виходить дуже смачною; чистота місця приготування – в кавоварці залишається тільки залишки самої капсули, які після використання викидають; незмінна якість напою та підвищений рівень гігієни; більший термін зберігання, що не впливає на якість кави.
Для наповнення капсул виробники використовують різні кавові суміші. Представлений асортимент на ринку України дозволяє обрати та купити каву на різний смак. Купажі виробника Gimoka здатні вразити самого вимогливого кофемана. Капсули цього виробника підходять для кавоварок з системою Dolce gusto. Наприклад, «GIMOKA Ginseng» мають м’яку, збалансовану і середню міцність, вишуканий аромат, характеризується нотами карамелі. «GIMOKA Cortado» середньої міцності суміш кави c додаванням молока. Також виробник пропонує суміш зерен бразильської арабіки та в’єтнамської робусти, суміші арабіки з Центральної Америки та інші.
Популярним на ринку України став бельгійський кавовий бренд «Pelican Rouge». Ретельний контроль всіх етапів – збирання, обробка, фасування, транспортування дозволили виробнику зайняти лідируючі позиції. «Pelican Rouge Delice» виготовлена з добірної арабіки Центральної Америки, має ноти фруктів та прянощів. «Pelican Rouge Supreme» містить добірну арабіку і робусту., має ніжний смак з ледве відчутною нотою какао і шоколаду.
Кава в капсулах La Coffina виробляє каву на різні смаки. Капсули кави «Seta», «Ristretto», «O ‘Vesuvio», «Lungo», «Intenso», «Forte», «Eccelso», «Classico», «Carioca», «Corposo» дозволяють приготувати класичний еспресо, міцний ристретто або м’який лунго. Такі капсули підходять для капсульних декількох кавоварок «LavazzaCAPITANI CANDI LB», «Lavazza LB 910 COMPACT», «Lavazza Blue LB-951» та ін.
Кава в капсулах від бренду «ILLY» застосовує систему капсул IperEspresso. В асортименті виробника представлені капсули «Ipso Dark» темного обсмаження, що підійдуть для приготування міцних кавових напоїв. Капсули «Illy Monoarabica Costa Rica» добірні кавові зерна 100% арабіки, наповнені елегантним ароматом і смаком.
Купуючи капсульну каву слід пам’ятати про слабкі місця такого приготування –низька універсальність. Капсули можуть використовуватися тільки у визначених виробником типах кавоварках. Більш універсальною є кава в чалдах.