Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Актуальність застосування санпропускників

50

Харчове підприємство неможливе без дотримання встановленого санітарно-гігієнічного режиму. Для цього купують станції гігієни повного контролю, які також називаються санпропускниками.

Цей набір пристроїв не дає персоналу пройти у відведене приміщення, поки не буде виконано дезінфекційні заходи. Найчастіше санпропускники складаються з таких компонентів:

  • турнікет;
  • фотоелементний датчик;
  • ванна дезінфекції;
  • горизонтальні щітки;
  • бак з дезінфекційною рідиною.

Крім цього, є й інші елементи, які входять до комплектації певних моделей.

Принцип роботи санпропускників

У момент проходження працівника санітарним шлюзом активується датчик із фотоелементом. З його допомогою фіксується людина. Далі відбувається подача води з мийним розчином. Виконується дезінфекція рук і взуття. Підошви промиваються через наявне покриття. Після проведення процедури виконується розблокування турнікета. Потім працівнику дозволяється пройти у встановленому напрямку.

Весь процес відбувається в автоматичному режимі, разом із розподілом мийного розчину та подачею води. Це дає змогу не створювати черг із працівників і швидко проходити гігієнічний контроль.

Санпропускники розміщують на вході в робоче приміщення: це покращує ефективність функціональності підприємства. Завдяки чому встановлюються прийнятні умови щодо дотримання санітарного режиму у відведених виробничих цехах.

Таке обладнання стане незамінним у приміщеннях, що займаються кондитерською діяльністю, обробкою м’яса і виготовленням м’ясо-копченої продукції.

Для чого необхідні санпропускники?

Застосування санітарних пропускників у харчових цехах дає змогу вирішити такі завдання:

  1. Нейтралізувати випадкове зараження продукції.
  2. Забезпечити оптимальні умови для робіт з виробництва продуктів м’ясо-молочної галузі.
  3. Обмежити доступ працівників до цехів, де відбувається обробка та виготовлення кондитерських виробів.
  4. Контролювати приміщення, де впроваджені суворі вимоги до гігієни.
  5. Зберегти здоров’я співробітників від усіляких захворювань.

Критерії вибору санпропускника

Компанія Rozfood виробляє і реалізує санпропускники для малих, середніх і великих підприємств. Це обладнання здатне забезпечити повний контроль гігієни на будь-якому виробництві.

Виходячи зі встановлених вимог, допускається купити санітарний модуль такого типу:

  • односторонній — застосовується для проходу працівників в обидва боки. Виконує функцію входу і виходу.
  • двосторонній — досконаліший пристрій, що дає змогу одночасно працювати з двома потоками відвідувачів.
  • із системою очищення підошов — являє собою платформу, оснащену щітками, які обробляють взуття спеціальним розчином.

Уточнити деталі можна за телефоном, наведеним на сайті або через форму зворотного зв’язку.