Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

В Сумах мечтают открыть свою «Криївку»

1,013

«Дни Львова» встряхнули Сумы и заставили мэра Сум Геннадия МИНАЕВА озвучить свою мечту. «У мене є мрія – відкрити філію «Криївки». Це не буде оригінал, бо це неповторно, але філію «Криївки» мі зобов’язані в Сумах відкрити», – заявил он в эфире местного телеканала 22 апреля.

Напомним, Дни Львова в Сумах проходили 19-22 апреля. За четыре дня сумчане ближе познакомились с культурной столицей Украины. Они пробовали львовский кофе, смотрели спектакли театра “Воскресение”, знакомились с творчеством львовских художников и народных умельцев.

В 2011-2012 годов Дни Львова прошли в Донецке, Днепропетровске, Запорожье, Луцке, Мариуполе, Харькове, Одессе и Луганске, а еще в Вене и Копенгагене. Согласно стратегии Львовского городского совета, туризм и IT-технологии являются двумя ключевыми приоритетами развития города.

 

Справка из Википедии

«Криївка» — ресторан-кнайпа у Львові. Відкритий у вересні 2007 року. Заклад оздоблений у вигляді польової криївки УПА, знаходиться у підвалі одного з будинків за адресою площа Ринок, 14 (Кам’яниця Венеційська).

Кухня — українська, польова. Страви подають у військовому посуді. У ресторані є такі атракції, як тир та вільне користування зброєю. Традиція входу до закладу передбачає знання гасла-пароля “Слава Україні – Героям слава”, не назвавши який не можна потрапити всередину та перевірку чаркою медовухи для тих, хто старший 21 року.

За короткий час заклад став однією з найвідоміших туристичних цікавинок Львова. Наприклад, лише за січень 2008 року «Криївку» відвідало понад 80 тисяч людей.

У Криївці назви майже усього меню складаються з оригінальних назв. Наприклад капуста тушкована з квасолею має назву «Гудбай, асвабадітєлі», салат з маринованих грибів, цибулі, горошку та помідорів має назву «Взяти Чорногору під будцем», а недороге місцеве галицьке пиво називається «Зеник».