Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

П’ята нічия сумської «Вікторії»

74

П’ятий матч підряд сумська «Вікторія» у чемпіонаті України з футболу серед команд першої ліги групи Б зіграла внічию. Цього разу суперником підопічних Анатолія БЕЗСМЕРТНОГО у номінально домашньому матчі, який проходив у Борисполі, був один з аутсайдерів – запорізький «Металург», якого сумчани у матчі першого кола перемогли з рахунком 3:1.

Цього ж разу суперники обійшлися без забитих голів – нічия 0:0. Після цього матчу «Вікторія» опустилася вже на п’яте місце у групі Б, набравши 13 очок у дев’яти матчах. У наступному турі наші футболісти 12 жовтня в гостях гратимуть проти ще одного аутсайдера – «Кременя», який займає останнє місце.

У групі Б другої ліги нарешті виграв свій другий матч у чемпіонаті ФК «Тростянець», який на власному стадіоні приймав вінницьку «Ниви», яку очолює колишній тренер ФК «Суми» та «Альянсу» Юрій ЯРОШЕНКО. Господарі поля швидко відкрили рахунок – це зробив вже на 9-й хвилині Андрій СЛІПУХІН, який влучно пробив з лінії штрафного майданчика у нижній кут. А ще через п’ять хвилин Владислав ТИШИНІНОВ з пенальті подвоює перевагу тростянчан. Єдине, на що спромоглися гості – це забити гол престижу у середині другого тайму – 2:1 на користь представників Сумщини. Після цього матчу «Тростянець» піднявся на шосту сходинку турнірної таблиці, маючи у своєму активі 11 очок після дев’яти поєдинків. У наступному турі 19 жовтня «Тростянець» прийматиме харківський «Металіст 1925-2», який також йде останнім у групі Б.

А у чемпіонаті Сумщини з футболу залишилося провести один пропущений матч між ФК «Кролевець» та «Віталією» (Чернеча Слобода), але він вже ніяк не вплине на положення команд у верхній частині турнірної таблиці. Отже, чемпіоном Сумщини вперше у своїй історії стала команда “Україна” (Токарі), “срібло” завоював білопільський “Аграрник-Авангард”, “бронза” — у шосткинського “Колоса”. На четвертому місці фінішував “Колос” з Северинівки. П’ятим йде глухівський “Велетень”, якого (у разі перемоги чи навіть нічиєї у перенесеному матчі) має шанс обійти “Віталія”. На сьомому йде краснопільський “Явір”, на восьмому – “Конотоп-Сейм” (Кузьки). Наразі на дев’ятому місці йде ФК “Кролевець”, який у разі перемоги у матчі проти “Віталії” фінішує восьмим. Замикає турнірну таблицю “Колос” з Василівки.

Також у неділю 13 жовтня визначився володар Кубка області. Його виграла команда «Україна», яка у фінальному матчі з рахунком 3:1 перемогла «Віталію». Таким чином, на рахунку команди з Токарів у цьому сезоні так званий «золотий дубль».