Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Модульне містечко для ВПО планують будувати у Сумах

490

Договір про співробітництво підписано між Сумською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та Сумською міською радою. Гарантом реалізації закріплених угодою домовленостей виступила Сумська обласна військова адміністрація.

Цим документом сторони закріпили домовленість про будівництво в обласному центрі модульного житла для ВПО та визначили свої зобов’язання щодо виконання робіт.

Проєкт будівництва містечка для ВПО реалізується за партнерської фінансової участі Шведського та Данського Червоного Хреста.

Модульне житло у Сумах допоможе багатьом мешканцям прикордоння переселитися в більш безпечні умови. Про це зазначив очільник області Володимир Артюх під час підписання Договору про співробітництво між Сумською міською радою та обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Передбачається, зокрема, розміщення тимчасових споруд, а також інженерних комунікацій, призначених для тимчасового проживання та обслуговування внутрішньо переміщених осіб.

«Нам вдалося запустити цей важливий і потужний проєкт. Концепція модульного житла передбачає створення належних умов для проживання переселенців з прикордоння на порівняно безпечних територіях. Тож маємо разом об’єднатися, щоб люди змогли оселитися на новому місці. Щоб батьки змогли працювати та реалізуватися, а діти отримали безпечні умови для навчання та розвитку», – акцентував Володимир Артюх.

Цьогоріч проєкт планується розпочати зі зведення двох багатоквартирних двоповерхових модульних будинків. При виборі локації для розміщення будівель було враховано наявність необхідної інфраструктури.

Додатково також планують побудувати ряд соціальних об’єктів для більш комфортного життєзабезпечення мешканців.