Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах не підтримали пропозицію перейменування вулиці

617

Завершене громадське обговорення щодо перейменування вулиці Нижньособорна на вулицю Романа Ломакіна у обласному центрі. Організував обговорення департамент забезпечення ресурсних платежів за пропозицією ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Сумській області».

Роман Ломакін трагічно загинув 18 жовтня 2023 року під час мінометного обстрілу в селі Макіївка Сватіївського району Луганської області при виконанні бойових завдань.

Вивчення громадської думки тривало з 29 січня по 3 квітня.

Протягом цього часу до організатора надійшло три звернення, кожне з яких містило зауваження щодо оприлюдненої пропозиції. Тож така зміна назви вулиці не була підтримана учасниками громадського обговорення.

Вони звернули увагу, що вулиця Нижньособорна з історичної та архітектурно-містобудівного погляду є однією із найцінніших та найавтентичніших вулиць, адже є частиною головних вулиць міста, композиційно сформованих ще за часів козацької фортеці, тим самим, має історичну та культурну цінність. Перейменування історично важливої вулиці може призвести до серйозної втрати значущості та пам’яті, пов’язаної з цим місцем.

З метою вшанування пам’яті загиблих було запропоновано вшановувати пам’ять шляхом створення меморіального комплексу, який буде ставити у вічність не лише імена загиблих, але й силу спільного прагнення підтримувати та згуртовувати суспільство в часи випробувань та труднощів.