Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Ворог із гелікоптера обстріляв Сумщину

302

Учора ворог обстріляв Есманську громаду з міномета та гелікоптера. Так, агресор випустив 34 міни та здійснив пуск шести ракет типу НУРС, передає Сумська ОВА. У результаті пошкодження отримали складське приміщення, приватне підприємство та трактор. Люди, на щастя, не постраждали.

Сьогодні вночі окупанти обстріляли 4 громади Сумщини артилерії, мінометів та гранатометів. Цього разу попередньо минулося без втрат та руйнувань.

Хроніки вторгнення за минулий тиждень

За ніч та ранок 24 липня росіяни здійснили 4 обстріли Сумщини, зафіксовано 8 вибухів. Обстріли велись з артилерії, мінометів, танку і стрілецької зброї, поранених серед населення та руйнувань цивільної інфраструктури немає. Протягом дня обстрілювали 17 населених пунктів у семи громадах. У Новослобідській громаді пошкоджено житловий будинок та електромережі. У Краснопільській пошкоджено два приватних будинки та електромережі. У Середино-Будській громад пошкоджено два приватні будинки. У Білопільській громаді пошкоджено багатоквартирний будинок, два приватних будинки, господарчу будівлю. Вночі над Сумщиною сили ППО знищили БпЛА типу “Шахед”.

Вночі та вранці 25 липня росіяни 5 разів обстрілювали Сумщину. Зафіксовано 41 вибух. Жертв та зруйнованих будівель немає. Вдень обстріляли 17 населених пунктів у 10 громадах Сумщини. У Новослобідській громаді пошкоджені п’ять житлових будинків, приміщення амбулаторії, Будинок культури, школа, церква та ЛЕП. Загалом вдень росіяни здійснили 24 обстріли прикордоння, зафіксовані 136 вибухів.

Вночі та зранку 26 липня росіяни обстріляли шість громад Сумщини. Жертв та руйнувань цивільної інфраструктури немає. Протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордоння Сумщини, зафіксовано 96 вибухів. Обстріляно 10 населених пунктів у шести громадах області.

Вночі та вранці 27 липня росіяни чотири рази обстріляли Білопільську, Хотінську, Середино-Будську та Шалигинську громади. Без травмованих та руйнувань, повідомили в ОВА. Протягом дня росіяни обстріляли 15 населених пунктів Сумської області у девяти громадах. У Юнаківській громаді пошкоджено приватний будинок, поранена людина, в Білопільській – знищена ферма, загинули понад півсотні тварин, також пошкоджено трансформатор. У Новослобідській громаді пошкоджено електромережі, у Хотінській -приватний будинок.

Вночі та вранці 28 липня росіяни шість разів обстріляли Сумщину з мінометів та артилерії. У Середино-Будській громаді пошкоджені три приватні житлові будинки та гараж. За день на Сумщині зафіксували 85 вибухів у десяти населених пунктах. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. Обстріли зафіксували у шести громадах

Вночі та зранку 29 липня росіяни здійснили п’ять обстрілів прикордоння Сумщини. Загалом зафіксовано 15 вибухів. Під вогнем опинилися населені пункти Білопільської, Хотінської, Юнаківської, та Середино-Будської громад. За день обстріляли 17 населених пунктів у дев’яти громадах. У Сумах ввечері російська ракета влучила у навчальний заклад профтехосвіти. Двоє людей загинули, 20 отримали поранення. Також вибухом пошкоджені гуртожитки та багатоповерхівки, пошкоджена будівля православного храму, розташованого поруч. У Новослобідській громаді пошкоджено два приватні будинки, дві господарчі споруди, електромережі.

30 липня росіяни здійснили 32 обстріли Сумщини. Зафіксовано 169 вибухів. Під вогнем були 22 населених пункти у семи територіальних громадах, повідомили в ОВА. У Краснопільській громаді була поранена людина. Також пошкоджені три приватні житлові будинки, СТО, на території якого – трактор та трансформатор.
У Середино-Будській громаді пошкоджена водонапірну вежу.

Анатолій Поляченко, Панорама, №31-2023