Актуальність застосування санпропускників
Харчове підприємство неможливе без дотримання встановленого санітарно-гігієнічного режиму. Для цього купують станції гігієни повного контролю, які також називаються санпропускниками.
Цей набір пристроїв не дає персоналу пройти у відведене приміщення, поки не буде виконано дезінфекційні заходи. Найчастіше санпропускники складаються з таких компонентів:
- турнікет;
- фотоелементний датчик;
- ванна дезінфекції;
- горизонтальні щітки;
- бак з дезінфекційною рідиною.
Крім цього, є й інші елементи, які входять до комплектації певних моделей.
Принцип роботи санпропускників
У момент проходження працівника санітарним шлюзом активується датчик із фотоелементом. З його допомогою фіксується людина. Далі відбувається подача води з мийним розчином. Виконується дезінфекція рук і взуття. Підошви промиваються через наявне покриття. Після проведення процедури виконується розблокування турнікета. Потім працівнику дозволяється пройти у встановленому напрямку.
Весь процес відбувається в автоматичному режимі, разом із розподілом мийного розчину та подачею води. Це дає змогу не створювати черг із працівників і швидко проходити гігієнічний контроль.
Санпропускники розміщують на вході в робоче приміщення: це покращує ефективність функціональності підприємства. Завдяки чому встановлюються прийнятні умови щодо дотримання санітарного режиму у відведених виробничих цехах.
Таке обладнання стане незамінним у приміщеннях, що займаються кондитерською діяльністю, обробкою м’яса і виготовленням м’ясо-копченої продукції.
Для чого необхідні санпропускники?
Застосування санітарних пропускників у харчових цехах дає змогу вирішити такі завдання:
- Нейтралізувати випадкове зараження продукції.
- Забезпечити оптимальні умови для робіт з виробництва продуктів м’ясо-молочної галузі.
- Обмежити доступ працівників до цехів, де відбувається обробка та виготовлення кондитерських виробів.
- Контролювати приміщення, де впроваджені суворі вимоги до гігієни.
- Зберегти здоров’я співробітників від усіляких захворювань.
Критерії вибору санпропускника
Компанія Rozfood виробляє і реалізує санпропускники для малих, середніх і великих підприємств. Це обладнання здатне забезпечити повний контроль гігієни на будь-якому виробництві.
Виходячи зі встановлених вимог, допускається купити санітарний модуль такого типу:
- односторонній — застосовується для проходу працівників в обидва боки. Виконує функцію входу і виходу.
- двосторонній — досконаліший пристрій, що дає змогу одночасно працювати з двома потоками відвідувачів.
- із системою очищення підошов — являє собою платформу, оснащену щітками, які обробляють взуття спеціальним розчином.
Уточнити деталі можна за телефоном, наведеним на сайті або через форму зворотного зв’язку.