Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Жителя Сумщини катували російські військові (Відео)

1,960

Підприємця Ігоря з Боромлі Сумського району катували росіяни, забрали в нього всі цінності. Чоловіка доставили в області лікарню в Сумах зеленим коридором.

Чоловік згадує: “Мене забрали на вулиці, били ногами і чим приходилося годину, намагалися відрізати палець, потім відрізали”.

Чоловік не військовий, не боєць ТРО. Він мав свій невеличкий продуктовий магазинчик у Боромлі, нелюди просто знущалися з нього, аби знайти поживу для задоволення власних потреб.

Російські військові-мародери вкрали у підприємця близько 2,5 тисяч доларів. Зараз Ігор лікується у Сумській обласній лікарні. Шлях до одужання буде не швидкий, але головне – він вижив.

Охтирською місцевою прокуратурою за фактами порушення законів і звичаїв війни відкриті кримінальні провадження. станом на 23 березня 2022 р. прокуратурою Сумської області відкрито близько 120 проваджень за аналогічні злочини на Сумщині. Максимальне покарання передбачене цією статтею карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.