Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Якої жорсткості матрац вам потрібен

5

Більшість споживачів віддають перевагу сучасним ортопедичним матрацам. Вони здатні забезпечити правильне положення тіла під час сну, запобігти появі різних патологій опорно-рухового апарату та створюють комфорт під час нічного відпочинку.

Основним параметром будь-якого матраца є його жорсткість. Вона впливає не тільки на рівень комфорту, але й можливість забезпечити розслаблення м’язів, уникнути скутості суглобів. Підбираючи матрац, варто враховувати, що існують пружинні та безпружинні моделі.

Особливості наповнювачів матраців

Від того, які матеріали використовуються для наповнювачів, залежать параметри жорсткості конструкції. Виробники використовують різноманітні натуральні та штучні матеріали, аналогічні за показниками. Для різної жорсткості використовуються відповідні наповнювачі:

  • Жорсткі. Кокосова койра, бікокос, кінський волос, сизаль та термоповсть можуть розміщатися як всередині шарів, так і на поверхні. Це впливатиме на характеристики виробу.
  • Середня жорсткість. Пінополіуретан, холофайбер та інші штучні матеріали чудово витримують різні навантаження, забезпечують циркуляцію повітря, не накопичують вологу, мають гіпоалергенні властивості.
  • М’які. Для цього виду матраців використовується латекс, латеральний чи синтетичний, або піноматеріали з ефектом пам’яті. шари з цих матеріалів розташовуються зверху, щоб забезпечити максимальну м’якість матраца та найвищий рівень комфорту. Для коригування жорсткості цей матеріал використовують також як прошарок.

Матрац з оптимальною жорсткістю для конкретного користувача дозволяє забезпечити правильне положення тіла під час сну, що матиме позитивний вплив на внутрішні органи та системи.

При виборі спального місця оптимальної жорсткості варто враховувати вагу людини, що буде користуватися матрацом, та фізичної активності. Для людей зі значною вагою, спортсменів та людей, що займаються важкою працею краще обирати жорсткі моделі.

Особливої уваги вимагає також вибір двоспальних матраців. Часто вага подружжя може суттєво відрізнятися. Якщо різниця становить понад 30 кг, краще обрати двосторонній матрац з різною жорсткістю кожної половини або моделі з пружинами різного діаметру.

Як перевірити жорсткість матраца

Кожен виріб комплектується супутньою документацією, де вказана вся необхідна інформація від виробника. Але перевірити жорсткість можна й самостійно.

  1. Поставте матрац до стіни вертикально.
  2. Обіпріться руками, докладаючи зусиль.
  3. Якщо поверхня прогинається більш як на 10 см, то виріб не жорсткий.

У магазині перед покупкою можна прилягти на матрац, зайнявши звичну для сну позу. При оптимальній жорсткості спина буде рівною і не вигинатиметься. При цьому поверхня матраца повинна адаптуватися під ваші анатомічні контури. Дискомфорт в плечах і стегнах свідчитиме про надмірну жорсткість. Якщо матрац занадто м’який, вам буде незручно лягати на нього і також вставати.

Загальні рекомендації

Якщо ви купуєте виріб в інтернет-магазині, і можливість протестувати його відсутня, враховуйте загальні рекомендації від фахівців компанії mebelmarket.ua.

  • Жорсткі моделі найкраще підходять для професійних спортсменів, немовлят, кісткова система яких ще не сформована, та людям з проблемами зі спиною.
  • Середня жорсткість – це універсальний варіант для людей від 25 до 45 років і вагою до 90 кг.
  • М’які та помірно м’які моделі – ідеальний вибір для літніх людей та худорлявих.

Довіряйте відомим виробникам, які мають високі рейтинги серед покупців та експертів, які спеціалізуються на випуску якісних моделей для різних категорій споживачів та їх потреб.

Реклама