Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Сумчанам пояснили, чому відбуваються коливання напруги в мережі

129

АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО” звернулося до мешканців області з заявою, щодо коливань напруги в мережі. Шановні споживачі електроенергії! У зв’язку з тим, що інколи спостерігаються тимчасові короткочасні коливання напруги в мережі, пояснюємо ситуацію. Причиною цьому є аварійний стан енергосистеми України, яка постраждала внаслідок терористичних актів російської армії.

АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО” отримує електроенергію від магістральних мереж. У нормальному режимі роботи вона становить – 110 кВ. Зараз цей показник інколи буває підвищеним. Через постійні обстріли навантаження на вцілілі об’єкти зростає, а через повітряні тривоги працівники енергетичної сфери часто змушені спускатися в укриття для збереження життя. Це ускладнює процес регулювання напруги в ручному режимі безпосередньо на енергооб’єкті.

Ми робимо все, щоб утримати роботу енергосистеми в стабільному режимі!

Якщо ви спостерігаєте коливання напруги в мережі, які рідко, та все ж бувають, будь ласка, вимкніть тимчасово прилади, які можуть постраждати та користуйтеся захисними пристроями, які забезпечують стабільну роботу електропроводки, оберігаючи техніку від коливань напруги.

Прохаємо з розумінням поставитися до ситуації та пам’ятати, що єдина її причина – це військова агресія росії проти України!