Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

«Вікторія» та «Тростянець» дізналися суперників у Кубку України

46

За кілька днів до старту чемпіонатів УПЛ, першої та другої ліг все ще невідомий кількісний та якісний склад учасників цих турнірів. Станом на неділю 28 липня остаточно неясно, хто ж замінить «Дніпро-1» в УПЛ. Для цього було вирішено провести турнір за участю чотирьох команд, переможець якого й зіграє в УПЛ. У півфіналах зустрілися «Лівий берег» – «Металіст 1925» та «Минай», за який грає вихованець сумського футболу Олександр БАНДУРА – «Епіцентр». Обидва матчі завершилися внічию – перший 1:1, а другий – 3:3. До речі, у матчі Минай» – «Епіцентр» асистентом арбітра була сумчанка Марина СТРІЛЕЦЬКА. Пенальті точніше виконали «Лівий берег» та «Минай», які й зустрінуться у фіналі 30 липня. Переможець матчу буде виступати в УПЛ.
Тим часом у першій лізі таки стало менше на одну команду – ФК «Звягель» знявся з чемпіонату. Він мав грати саме у групі Б, де виступає й сумська «Вікторія». Замість «Звягеля», який відмовився від участі навіть у змаганнях другої ліги, гратиме «Кремінь». Якщо переможцем перехідного турніру стане «Лівий берег», то в цій групі стане менше ще на одну команду або доведеться переформатовувати склад груп. До речі, «Кремінь» у цьому сезоні повинен був грати у групі Б другої ліги, де виступатиме ФК «Тростянець». Отже, 30 липня стане остаточно ясно по кількісному і якісному складу команд усіх ліг українського футболу. Звісно, якщо й після цього не трапиться ніяких надзвичайних подій у інших команд.
Тим часом, ФК «Тростянець» представив п’ятьох новачків команди. Найдосвідченіший з них – це нападник Михайло СЕРГІЙЧУК. Йому 32 роки, він немало пограв у командах УПЛ – «Вересі», «Карпатах», «Десні», «Ворсклі». Минулий сезон провів у «Діназі», який грав у першій лізі. У команді два нових голкіпери -19-річний Іван ДУБОВИЙ, який прийшов у оренду з команди LNZ та 21-річний Владислав РЯБЕНКО, який сезон 2023-2024 провів у першоліговому «Хусті». Також поповнили склад команди захисник Віталій МОРОХОВЕЦЬ (21 рік), який грав за київський «Локомотив» та 20-річний півзахисник Валерій ОЛЬХОВИК, який минулий сезон провів у складі ФК «Інгулець U-19». У неділю 28 липня тростянчани провели контрольний поєдинок з учасником чемпіонату області білопільським «Аграрником-Авангардом», у якому перемогли з рахунком 3:0.
Також відбулося жеребкування першого попереднього раунду Кубка України з футболу. На цьому етапі змагань «Вікторія» зустрінеться із запорізьким «Металургом», а ФК «Тростянець» зіграє проти СК «Полтава». Базовий день проведення кубкових поєдинків – 3 серпня. Обидві наші команди ці матчі проведуть удома. Цей раунд турніру складається з одного матчу.

Анатолій Поляченко, Панорама, №31-2024