Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

«Кубок на честь ЗСУ» відкрив футбольний сезон на Сумщині

96

Минулими вихідними у Сумах завершився турнір «Кубок на честь ЗСУ». Цей турнір вже став традиційним – він розігрувався втретє. «Кубок на честь ЗСУ» розпочав обласний футбольний сезон 2024 року. Цього разу участь у ньому взяли чотири аматорські команди області – глухівський «Велетень», білопільський «Аграрник-Авангард», «Україна» (Токарі) та северинівський «Колос». Команди зіграли по колу – три тури, які гралися кожної суботи. Переможець та призери турніру визначилися лише в заключний день змагань. Першими на поле вийшли футболіста «Велетня», які очолювали турнірну таблицю та «Колоса». У першому таймі команди сильнішого не виявили – на гол гравця глухівської команди Назара ГУРБИ на двадцятій хвилині северинівці відповіли влучним ударом Дениса БУДКА під кінець першої половини матчу. На початку другого тайму “Велетень” заробив пенальті, який реалізував Максим ГОЛОЛОБОВ. Цей гол виявився переможним для команди з Глухова – матч завершився з рахунком 2:1 на користь «Велетня». У другому матчі зустрілися “Аграрник-Авангард” та “Україна”. Забивши по голу у кожному з таймів, перемогу з рахунком 2:0 святкувала “Україна”.
Отож, переможцем турніру став «Велетень», друге місце посіла «Україна», третім фінішував «Колос», а четвертим – «Аграрник-Авангард». Кращими гравцями турніру у кожній команді стали – Сергій СКРЕПНЯК («Колос»), Максим ГОЛОЛОБОВ («Велетень»), Дмитро БЕХТА («Аграрник-Авангард») та Андрій БУРДЮГ («Україна»).
Також АФСО провела жеребкування Кубку Сумської області сезону 2024 року.
Участь у турнірі візьмуть цього разу шість команд. Це «Велетень» (Глухів), «Колос» (Северинівка), «Віталія» (Чернеча Слобода Конотопський район), «Колос» (Василівка Роменський район), «Аграрник-Авангард» (Білопілля) та «Україна» (Токарі). Цього сезону у Кубка області буде новий володар, адже переможець Кубка двох попередніх сезонів охтирський «Нафтовик» не виявив бажання цьогоріч зіграти у турнірі. На першому етапі зустрінуться «Віталія» – «Колос» (Василівка) та «Велетень» – «Колос» (Северинівка). Ці матчі пройдуть 27 квітня. Далі у півфіналах, які заплановані на 4 травня, зіграють переможець пари «Віталія» – «Колос» – «Аграрник-Авангард» та переможець пари «Велетень» – «Колос» – «Україна».

Фото: Суспільне Суми

Анатолій Поляченко, Панорама, №17-2024