Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Актуальні рекомендації щодо вибору мікрохвильової печі

58

На сучасному ринку представлені від десятків виробників сотні моделей мікрохвильовок різноманітних модифікацій та габаритів, що мають різні робочі параметри. Провідні бренди випускають моделі в усіх цінових сегментах.

Доступний широкий асортимент приладів для приготування, розігрівання та розморожування харчових продуктів: https://eldorado.ua/uk/microwaves/c1039050. Інтернет-магазин Eldorado.ua продає побутову техніку з гарантією від перевірених виробників та пропонує можливість оформити розстрочку на прийнятних для покупців умовах. На сайті реалізована зручна система пошуку з фільтрацією за брендами та технічними характеристиками.

Базові критерії оцінки печей

На вартість кулінарних агрегатів впливає багато факторів. Ми розглянемо ключові з них.

Робочі режими

Сучасні мікрохвильові печі можуть функціонувати у декількох режимах:

  • розігрівання;
  • розморожування;
  • запікання;
  • гриль;
  • конвекція;
  • парова обробка.

Перші дві з переліку є базовими функціями. Вони дозволяють швидко розігріти готову страву та підготувати інгредієнти для приготування нових. Режим запікання дозволяє пекти піцу, підсмажувати курку тощо.

Наявність нагрівального елемента дає змогу використовувати прилад як гриль. Вентилятор всередині корпусу рівномірно розподіляє гарячі повітряні потоки у камері, що забезпечує ефект конвекції. Моделі верхнього рівня оснащені парогенератором, що дозволяє тушити овочі, а також інші продукти зі збереженням їхніх корисних властивостей та смакових якостей.

Максимальна потужність

Головною вимогою у цьому аспекті є відповідність потужності агрегату його розмірам. Необхідна потужність для моделей категорії «соло» (з об’ємом камери 15–20 л) становить 550–800 Вт. Потужність більш габаритних девайсів з камерою на 30 літрів має бути не менше 1100 Вт. Для печей з опціями конвекції та гриля потрібен додатковий резерв потужності.

мікрохвильові печі

Матеріал корпусу та покриття внутрішніх стінок

Варіації з корпусом із нержавіючої сталі є більш стійкими до пошкоджень та зносу, тому в середньому коштують дорожче. Керамічні мікрохвильовки не настільки міцні, але мають привабливий дизайн та прості у догляді. Внутрішня поверхня камери має емальоване покриття, стійке до високих температур.

Просунутий функціонал

Наявність спеціальних режимів та додаткових функцій роблять мікрохвильову піч універсальним та «розумним» обладнанням. Особливо корисними є опції автоматичного очищення, запам’ятовування налаштувань та захисту від дітей (блокування дверцят).

У онлайн-каталозі Eldorado.ua можна ознайомитись з описом і технічними параметрами компактних мікрохвильових печей від провідних виробників індустрії: https://eldorado.ua/uk/microwaves/c1039050/18337=82917. На сторінці кожної моделі також публікуються відгуки користувачів. Якщо виникають труднощі з вибором побутової техніки, можна проконсультуватися зі спеціалістом.