Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Сумчанка стала призеркою конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

26

Сумчанка Ірина Варламова, яка є учасницею “Фототовариства “Друзі Дагера”, здобула третє місце на Міжнародному фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» у номінації «За найбільшу кількість пам’яток, сфотографованих новими учасниками»

Учасниця з Сум надіслала до конкурсу 137 фото 81 пам’ятки.

Ірина Варламова поділилася, що вона «відчула, що саме цього року (2021) можу зробити внесок своїми фото. Адже фотохобі має приносити і суспільну користь». До прикладу, вона завантажила світлини Свято-Димитріївської церкви села Бишкінь, Сумської області. Про цю пам’ятку архітектури 1888 року ще нема окремої статті у Вікіпедії, тож ці світлини ілюструють статтю про саме село. Тим часом учасники з року в рік документують руйнацію церкви…

У 2021 році у рамках конкурсу завантажили понад 25 тисяч світлин. За цим показником Україна стала другою серед 37 країн, що проводили конкурс того року, поступившись тільки Німеччині (понад 41 тисяча фото). Загалом до української частини долучилися понад 300 учасників і учасниць, які сфотографували більше ніж 7600 об’єктів. Світлини 1515 об’єктів були завантажені на конкурс вперше.

Нагадаємо, головний приз конкурсу цьогоріч отримав сумчанин Андрій Мозговий.