Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Кошти на утримання отримав батальйон тероборони Нижньої Сироватки

243

У рамках робочого візиту до Нижньосироватської громади завітали голова Сумської РДА Руслан СІРЕНКО, перший заступник Андрій ПЕТРОВ та заступник голови Сумської райради Валерій СОРОКІН. Керівництво району спільно з головою Нижньосироватської сільської ради Вячеславом СУСПІЦИНИМ розглянули ряд важливих питань. Наразі актуальним є питання забезпечення функціонування підрозділу територіальної оборони. Рішенням сесії Нижньосироватської сільської ради від 15.02.2022 року розглянуте питання щодо виділення коштів на утримання батальйону та прийняте позитивне рішення.

Не менш важливими є питання зміни меж населених пунктів громади (с. Гірне, с. Нижня Сироватка) і проведення капітального ремонту системи водовідведення (с. Старе Село) на умовах співфінансування, зокрема через залучення «екологічних коштів» із обласного бюджету та виділення коштів із бюджету громади.

Вкотре розглянуте питання посилення вакцинальної кампанії, бо громада потрапила в перелік громад з високим рівнем захворюваності на COVID-19. Сільський голова пояснив ріст захворюваності близьким розташування громади до обласного центру, запевнивши, що відсоток вакцинованих у громаді один із найвищих у районі.