Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Бурульки на дахах загрожують життю сумчан

174

Температурні коливання призвели до того, що дахи сумських будівель вкрилися бурульками, які з кожним днем стають все більшими й загрожують здоров’ю і життю сумчан. Коли містяни йдуть тротуарами, вони зосереджені на тому, щоб не впасти. Уважно дивляться під ноги та намагаються уникнути слизьких ділянок. Але це дуже проблематично, адже під снігом лід. На дахи ніхто не звертає уваги. Між тим і звідти може прийти загроза: через погодні гойдалки на дахах багато снігу, а на карнизах – бурульки, які також можуть бути небезпечними.

“Осторожно, в городе съехавшие крыши!
Сегодня вечером, после работы, возвращалась домой. На улице потеплело и шапки снегольда постепенно сползают почти с каждой крыши.
Проходя в центре по Петропавловской, напротив ЦУМа(так и закрепилось в голове название магазина), подняв взгляд вверх, увидела большие сосульки и нависший лед. Решила идти не по протоптаной дорожке, а залезла на сугробы возле деревьев. Вдруг слышу грохот! На уровне со мной, как раз на той самой “протоптаной дорожке”, лежат здоровые осколки льда. Мурашки пошли по спине от увиденного и понимание… что одно мгновение может изменить все.
Благодарю тебя ангел хранитель!”, – таке повідомлення написала у мережі Фейсбук сумчанка Альона Мюлінг. Жінці пощастило і вона залишилась неушкодженою.

Але виникає питання, хто має прибирати кучугури снігу і бурульки на дахах, хто за цим має слідкувати і куди містяни можуть повідомити про небезпеку?

З усіма цими питаннями ми звернулися до Департаменту інфраструктури Сумської міськради.

Директор департаменту Олександр Журба уточнив, що відповідальність і прибирання мають робити балансоутримувачі (тобто власники чи орендарі конкретних будівель): “Ми їм ще тиждень тому написали листи, щоб негайно вжили заходів. Тому робота у цьому напрямку з нашого боку ведеться – прогнозували цю ситуацію і написали всі попередження”

А от слідкувати за тим, як балансоутримувачі виконують умови договорів з СМР, має “Інспекція з благоустрою м. Суми СМР”. Керівник даної організації Руслан Голопьоров повідомив, що робітники його структурного підрозділу постійно працюють з господарями будинків, нагадують їм про усунення небезпек. Минулого тижня виписали 2 протокола на суб’єктів господарювання, які після попереджень так і не усунули загроз. За такими протоколами штраф складає від 850 до 1300 гривень.

Якщо ж ви помітили навислі над головою глиби снігу чи бурульки, спочатку відійдіть на безпечну (до 3 метрів) відстань, а потім зателефонуйте у “Службу 15-80” міської ради, де черговий прийме вашу заявку і передасть у Інспекцію з благоустрою

  • Телефони “Служби 15-80”:
    15-80
    62-08-55,
    701-008
    067-539-06-33

Фото А. Мюлінг