Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Олімпіаду у Пекін поїдуть представники Сумського району

KONTIOLAHTI, FINLAND - MARCH 15: (FRANCE OUT) Valj Semerenko of Ukraine takes 1st place during the IBU Biathlon World Championships Men's and Women's Mass Start on March 15, 2015 in Kontiolahti, Finland. (Photo by Vianney Thibaut/Agence Zoom/Getty Images)
122

Виконком Національного олімпійського комітету затвердив склад команди, яка представлятиме Україну на зимових Олімпійських Іграх в Пекіні. Порівняно з 2018 роком склад збірної збільшився на 12 спортсменів, всього поїдете 45 спортсменів.

Україна буде представлена в таких видах спорту: біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, санний спорт, скелетон, сноубординг, стрибки на лижах з трампліну, фігурне катання, фрістайл і шорт-трек. Це найбільше за всю історію участі України у зимових Олімпіадах.

Зокрема, вперше в історії зимової Олімпіади Україна буде представлена в змаганнях змішаних команд з фрістайлу (акробатика) і в жіночому бобслеї (монобоб).

Сумський район також буде представлений на Олімпіаді у Пекіні.За чоловічу біатлонну збірну будуть виступати сумчанин Богдан Цимбал та Антон Дудченко (народився у селі Вири Сумського району), а також уродженець Сумщини Артем Тищенко (народився у селищі Миколаївка Сумського району), який виступає за Чернігівщину. У жіночій біатлонній збірній – це Валентина Семеренко, яка народилася у Краснопіллі, а нині живе у Сумах.

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні пройдуть з 4 по 20 лютого. Всього розіграють 109 комплектів медалей в 15 видах спорту.