Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах визначили переможців Різдвяного гастрофесту (Фото)

245

Нинішні новорічні свята багатьом сум’янам та їх гостям запам’яталися цікавими подіями та смачними стравами, які можна було скуштувати під час першого Різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки».

З 7 по 14 січня 2019 р. низка ресторанних закладів міста пропонували спеціальні меню, створені на базі автентичних слобожанських рецептів.

У п’ятницю, 1 лютого відбулося оголошення підсумків конкурсу на найкращі страви та заклади «Слобожанських смаків».

До складу експертної комісії, яка визначала найкращі страви та заклади увійшли: начальник Відділу промоції та туризму СОДА Юрій ГЛАДЕНКО; етнограф, фольклорист, мовознавець Сергій П’ЯТАЧЕНКО; письменник, поціновувач української кухні Владислав ІВЧЕНКО; фудблогерка Альбіна СТРІЛЕЦЬКА; співорганізаторка фестивалю «Слобожанські смаки» Ольга КОВАЛЕВСЬКА.

За допомогою експертної комісії були визначені страви, які презентують неповторну й смачну кулінарну історію та сучасність Сумщини.

Ось список номінацій страв та закладів, які визнані переможцями Різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки»:
– «Найкраща страва» – Бараболя-маківниця («Simbiosi»);
– «Автентична страва» – Шпундра («Testo»;)
– «Народний вибір», онлайн-голосування – Кров’янка з тушеною капустою («Family»);
– Номінація «Традиційна кухня» – ресторан «Старий млин»;
– Номінація «Народний заклад» – ресторан «Шалена шкварка» (за найбільшу кількість чеків під час Гастрофесту).

Співорганізаторка фестивалю Ольга Ковалевська відзначила: «Мені здається, ми стоїмо на порозі успішного туристичного майбутнього Сумщини. Завдяки таким ідеям наш регіон стає не просто крапкою на мапі, а відкривається в об’ємі, – доступно, зрозуміло, естетично, креативно. Тепер ми маємо і певне уявлення про те, яка Сумщина на смак. І варто зазначити, що вона виявилася дуже смачною!..»

Також під час оголошення переможних номінацій начальник Відділу промоції та туризму СОДА Юрій Гладенко сказав, що по завершенню тижневого гастрофесту керівники ресторанів відмітили, як відвідувачі замовляють страви з фестивального меню. «Тому констатуємо, що напрямок узято правильний. Варто долучати нові заклади харчування до гастрономічних подій, продовжувати пошуки автентичного рецепта, який займе почесне місце гастрономічної візитівки Сумщини», – додав пан Юрій.

Організатори фестивалю: Відділ промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації та ГО «Майстерня творчих ідей «UrbanLys»», за підтримки: ТМ «Індичка», ТМ «O’BEREG”,ТМ «Olivija”.