Який міксер купити на кожен день?
Скоро ось уже два роки, як автор статті, що з міста Суми, живе у своїй хрущовській квартирі один. Його дружина, донька і дві онучки в перші дні повномасштабної війни були змушені виїхати за кордон. Треба сказати, що автор не великий майстер у кулінарії, але, як то кажуть, голод не тітка, ось і довелося освоювати ремесло кухаря. Для початку він придбав деяку побутову техніку, зокрема, міксер. Якщо у ваших планах намічена купівля цього незамінного корисного електричного помічника на кухні, то можна купити міксер тут https://stylus.ua/miksery-827/, пройшовши за вказаним посиланням.
Нижче пропонуємо вам короткий екскурс у світ міксерів. Чуєте, як він дзижчить? Це він перетирає і збиває продукти для майбутніх смаколиків!
Для яких цілей призначений міксер?
Прочитавши це запитання, досвідчена господиня, найімовірніше, знизає здивовано плечима: невже незрозуміло, для чого потрібен міксер? Так, для більшості жінок відповідь очевидна, але не для автора статті, адже він новачок у кулінарії. Отже, кухонний міксер – це побутовий прилад, призначений для виконання механічних операцій з продуктами, насамперед їхнього збивання і перемішування. Зазвичай до комплекту міксера входять різноманітні насадки: гаки для замішування тіста, вінчики для збивання, лопатки для змішування та інші. Разом із моторним блоком, різними режимами роботи насадки обумовлюють головну перевагу міксера: він полегшує процес приготування їжі, забезпечує потрібну ефективність під час змішування/збивання продуктів, дає змогу істотно заощадити час при готуванні, прибирає з нього рутину і, навпаки, перетворює його на зручне, приємне кулінарне заняття. Ось кілька основних цілей використання кухонних міксерів:
- Збивання яєць і вершків для випічки, кремів, мусів і глазурі;
- Замішування тіста для хліба, пирогів, інших кондитерських виробів;
- Змішування і подальше збивання різних сухих і вологих інгредієнтів при приготуванні перших, других страв і десертів;
- Створення соусів і підлив.
Яких видів бувають міксери і які їхні характерні особливості?
1. Ручні міксери.
Під ними маються на увазі прилади, що володіють найпростішою, порівняно з іншими видами міксерів, конструкцією, яка містить у собі:
- Електричний двигун, який приводить у рух насадки;
- Рукоятку, розташовану вгорі міксера, яка служить для утримання і управління пристроєм;
- Кнопки ввімкнення/вимкнення приладу і регулювання швидкості;
- Насадки: металеві дротяні віночки, лопатки та ін.;
- Підставка для кріплення приладу (може входити в комплекти окремих моделей міксерів);
- Кабель для підключення приладу до електромережі.
Головні переваги ручного міксера – його компактність і простота користування. Ніяких надмірностей і технічної зауми! З недоліків можна назвати малу потужність, невеликий діапазон швидкостей і виконуваних операцій. Але для щоденного приготування звичайних страв такий міксер – те, що треба!
2. Планетарні міксери.
Це вже прилад складніший і значно потужніший за звичайний ручний міксер. Планетарний міксер чудово справляється з такими завданнями, як замішування тіста, зокрема густого, наприклад, для хліба, збивання яєць, приготування кремів та інші операції, пов’язані зі змішуванням інгредієнтів. Вибрати й придбати планетарний міксер ви можете на цій сторінці: https://stylus.ua/miksery-827/dopolnitelnye-funkcii:planetarnoe-vrashhenie/ Своєю назвою цей вид міксерів зобов’язаний моторному блоку, оснащеному планетарною передачею, завдяки якій насадки обертаються не тільки навколо своєї осі, а й одночасно навколо осі міксера, яка приводиться в рух електромотором. Такий рух насадок забезпечує більш рівномірне змішування інгредієнтів і нагадує обертання планет навколо Сонця.
3. Роторні міксери.
Важлива відмінність цих міксерів від інших полягає в тому, що вони здатні виконувати не тільки функції збивання і змішування інгредієнтів, а й інші корисні операції, як-от нарізання, подрібнення тощо. Для різних завдань приготування їжі в роторних міксерах передбачено відповідні режими роботи.
4. Спіральні міксери.
Відносяться до професійного обладнання. За рахунок спеціальної конструкції спіралі цей вид міксерів забезпечує ефективне замішування тіста, що зумовлює використання спіральних міксерів у пекарнях і кондитерських для обробки великих обсягів тіста.
Також міксери поділяються на ручні та стаціонарні залежно від того, чи є в них підставка для кріплення приладу, чи немає.
Ще раз хочеться зазначити, що вибір конкретного виду міксера залежить від ваших потреб і того, для яких завдань ви збираєтеся використовувати цей пристрій. Найдоступніший за ціною і невибагливий в експлуатації, як уже було сказано вище, – це звичайний ручний міксер. Його автор статті і придбав і тут же почав освоювати.
Рецепти страв, для приготування яких використовується міксер
Крем-суп із броколі
Чому саме цей суп? По-перше, це – перша страва, без неї денний раціон вважається неповним. По-друге, цей суп нагадав автору статті про його онучок. Коли вони були зовсім маленькими і їхня мама почала привчати малечу до звичайної їжі, вона часто готувала цю першу страву. Ми розглянемо “дорослий” варіант супу. Для його приготування знадобляться м’ясний або курячий бульйон, картопля, броколі, морква, цибуля, молоко або вершки, сіль, чорний перець, свіжа зелень і соняшникова олія. Сенс крем-супу в тому, що відварені в бульйоні броколі, картоплю та моркву слід змішати й розтерти в міксері, після чого повернути їх до супу, заправити його пасерованою на олії цибулею, залити вершками та перед подачею на стіл посипати рубаною свіжою зеленню. Красиво, смачно і корисно!
Котлети
Здавалося б, найтривіальніша страва. Однак і тут автор зумів застосувати міксер. З його допомогою він змішав фарш із рубаною ріпчастою цибулею і натертими на тертці картоплею, морквою і – увага! – кабачком. Тим, хто не пробував м’ясні котлети з овочами, автор настійно рекомендує цей рецепт. Завдяки кабачку котлети набувають неймовірної соковитості та ніжності!
Аджика
Ну вже дуже захотілося посеред зими свіжої аджики! Для її приготування знадобляться помідори, червоний гострий перець-чилі та солодкий болгарський перець, а також ріпчаста цибуля, часник, оцет, сіль і соняшникова олія. Овочі потрібно буде попередньо нарізати, скласти в миску, додати до них олію, оцет, посолити, а потім змішати до однорідної маси міксером. Спробувати на смак. Якщо солі недостатньо, посоліть ще. Після чого розкладіть аджику в банки і поставте охолонути в холодильник. Котлети з аджикою, та взагалі всі м’ясні другі страви – це пісня!
Шоколадний мус
Який обід може обійтися без десерту? Про нього ми розповімо дещо детальніше.
Інгредієнти:
- 200 г темного шоколаду
- 1/2 чашки вершків
- 2 яйця
- 2 ст. ложки цукру
- Ванільний цукор
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
- Розламайте шоколад на шматочки або натріть його на тертці, після чого розтопіть його разом із вершками на водяній бані до однорідної маси;
- Розділіть яйця і збийте віночком міксера жовтки з цукром і ванільним цукром;
- Поступово влийте теплий гарячий шоколад у яєчну масу і продовжуйте її збивати;
- Окремо збийте білки, попередньо їх посоливши, і поступово додайте їх у шоколадний мус. Акуратно перемішайте все міксером на низькій швидкості;
- Розкладіть мус у посуд для десерту й охолодіть у холодильнику протягом кількох годин.
Після чого насолоджуйтеся одночасно простими і вишуканими ласощами!
Реклама