Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Чи безпечно купувати продукти на сумському базарі. Дослідження лабораторії

1,916

Спека, відключення електроенергії, довгі години без необхідного обладнання. У таких умовах сьогодні працює продуктовий у Сумах. Чи безпечно там купувати м’ясні та молочні продукти, і як часто фахівці лабораторії ветсанекспертизи ринку проводять дослідження продукції…

Щоранку, перед тим, як потрапити на прилавок, м’ясо проходить перевірку, розповідає Суспільному.Суми завідувачка лабораторії ветсанекспертизи ринку Ольга Борисенко.

“Все досліджуємо на сьогодні і в повному обсязі. Ми нічого не випускаємо, щоб було не досліджено. Уся продукція досліджена лабораторією, видані експертні висновки. Без них не торгує жоден підприємець”, – говорить пані Ольга.

Впродовж дня, для зберігання м’ясних продуктів на ринку є всі умови, додає завідувачка лабораторії. У нормі продукти мають зберігатися при такій температурі: “Від 0 до 4 градусів. Це оптимальна температура. Без різниці – це ковбасні вироби чи молочні, чи готова продукція. Ринок переходить на генератори, щоб підтримувати цю температуру в холодильниках, щоб продукція залишалася свіжою”.

За словами Головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Ігоря Задорожного, ветеринарно-санітарні лабораторії працюють на всіх ринках Сумщини й проводять щоденні експертизи.

“По місту Суми, якщо взяти статистику за 6 місяців, великої рогатої худоби – 150 кілограмів м’яса було не допущено в реалізацію. Свинини – 131 кілограм, молока – 2 тони 900, майже 3 тонни, яєць – 4 мільйони 680 штук і 13,5 тонн овочів і фруктів”, – уточнює посадовець.

Аби вберегтися від хвороб, м’ясну продукцію потрібно купувати у перевірених точках де є всі документи і холодильники, говорить Ігор Задорожний. Крім того, посадовець радить купувати продукти лише в офіційних місцях торгівлі та в разі виявлення порушень повідомляти в Держпродспоживслужбу.