Александр Черняк: «Антибиотиков в сумской бутылированной воде нет»
В торгівельній мережі Сум реалізується близько 30 найменувань бутильованої води. Кожна з них має своє призначення і контролюється санепідслужбою на вміст хімічних речовин, токсикантів та мікробіологічних показників. Головний державний санітарний лікар Сум Олександр Черняк повідомив, що в якості консерванту води використовується тільки вуглекислий газ, за рахунок якого термін реалізації води подовжується з 3 до 6 місяців. Інші консерванти, в тому числі, антибіотики не використовуються.
“На Україні залишилося 2 обласних міста, які користуються водою виключно артезіанських свердловин. Ця вода подається населенню з глибини 190–850 метрів і характеризується як більш захищена від хімічних та бактеріологічних забруднень. Пийте і бережіть сумську воду! В інших регіонах цінність води сьогодні переоцінюється, а ми на неї багаті”, – порекомендував він.
Інтервью з Олександром Черняком читайте тут: http://www.vsisumy.com/interview/aleksandr-chernyak