Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

17 сумських школярів долучилися до «Залізної зміни»

21

Серед школярів Сумської МТГ, які мають досягнення в освіті, науці, спорті, мистецтві, дітей з-поміж внутрішньо переміщених осіб, які втратили батьків, житло, чиї рідні захищають Україну на фронті, відібрали 17 підлітків, які навчаються у Стецьківській та Великочернеччинській школах, для участі у мобільному проєкті «Залізна зміна».

Упродовж 12 днів підлітки, серед яких 17 сумчан, мандруватимуть містами заходу України. Безпечними маршрутами потяг доправлятиме їх до Тернополя, Івано-Франківська, Ужгорода, Чопа, Львова та Чернівців.

Там учасники проєкту зустрінуться з військовими, лікарями, бізнесменами, політиками та артистами, а також відвідують українські та міжнародні компанії, де здобувають лідерські навички, які необхідні для успішних кроків у доросле життя сучасного українського суспільства.

«Ми показуємо дітям наші красиві міста, класні українські підприємства, найкраще, що є в Україні в бізнесі, творчості, громадсько-політичному житті. І що навіть під час воєнного стану країна продовжує розвиватися. Заохочуємо їх думати про те, що вони можуть дати Україні», – поінформував керівник проєкту Олександр ЄГОРОВ.

З учасниками проєкту розвитку талановитої молоді «Залізна зміна» зустрівся Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

«У вас, мені здається, абсолютно зрозумілий шлях. І хочеться, щоб цим шляхом, хоч би які були виклики, ви йшли лише вперед. Я вам бажаю великих, маленьких – різних хвилювань у житті, бо рівне життя – воно нецікаве. І перемоги нам усім, однієї та головної!» – сказав Глава держави.

Мета проєкту – створення багатоступеневої сучасної системи підготовки молоді та дітей до життя, навчання, праці та розвитку в умовах воєнного часу. Проєкт втілюють АТ «Укрзалізниця», Благодійна організація «Благодійний Фонд Центр взаємодопомоги Спасемо Україну» та Фондом Говарда Дж. Баффетта, за підтримки Multiplex, Ajax, Sense Bank та «Аврора».