Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Керівниця податкової служби Сумщини Олена Хотенко прокоментувала скандал навколо декларації

517

Виконувачка обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби у Сумській області Олена Хотенко назвала інформацію, що вказана у її декларації за 2023 рік, “інформаційною атакою”.
Про це посадовиця повідомила у Fecebook.

Як депутатка Рівненької міськради, Олена Хотенко задекларувала 2,8 млн грн, які їй позичив 12-річний син у 2018 році. Також чиновниця задекларувала квартири: у Рівному за 50 тисяч гривень та в Києві — за 100 тисяч гривень, повідомляє Суспільне.

“Проти мене запустили огидну інформаційну атаку. Знаємо хто. Знаємо чому. Атака прямо пов’язана з моїм призначенням на Сумщині. Замовники чітко сигналізують, щоб я перестала займатися роботою, яку вже почала. Зауважу, до моєї роботи на Сумщині жодних претензій немає. Нападки спрямовані виключно на мою родину і ґрунтуються вони на даних декларації поданої і перевіреною антикорупційними органами ще багато років тому”, — написала посадивиця.

Що відомо про Олену Хотенко
За даними незалежного порталу “Чесно” У 2024 році ЗМІ з’ясували, що Хотенко у 2018 році позичила в сина-семикласника 2,8 млн гривень, які досі не повернула. Окрім цього депутатка на третьому місяці повномасштабної війни отримала в подарунок від матері-громадянки РФ дві квартири: у центрі Рівного за 50 тисяч гривень та в Києві за 100 тисяч гривень, що значно нижче за ринкову ціну на нерухомість в обох містах.

У 2024 Хотенко призначили виконувати обов’язки начальниці Головного управління Державної податкової служби України у Сумській області.
У 2022 році заснувала і очолила благодійний фонд “Інститут податкових реформ 24/7”.
У 2020 році була обрана депутаткою Рівненської міської ради 8 скликання від партії “Слуга народу”, як безпартійна. Членкиня постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики.
У тому ж році була помічницею на громадських засадах нардепа у Верховній Раді 9 скликання Гео Лероса від “Слуги народу”.
З 2019 до 2014 року була керівницею інформаційного агентства “Це Рівне, друже”. Згодом стала його головною бухгалтеркою. Засновником цього підприємства є чоловік депутатки – Андрій Хотенко. Окрім цього у цей же період була керівницею громадської організації з такою ж назвою.
З 2018 до 2019 року була керівницею Київського обласного територіального відділення громадської організації “Асоціація платників податків”. Згодом стала віцепрезиденткою цього ГО на громадських засадах.
З 2016 до 2024 року була керівницею громадської організації “Інститут податкових реформ”.
У 2015 році за даними ЗМІ Хотенко намагалися люструвати, проте вона в суді оскаржила наказ ДФС України про звільнення і поновилася на посаді заступниці начальника ГУ ДФС у Запорізькій області.
З 2013 до 2016 року була керівницею підприємства “Аутстаф-консалт-сервіс”, яке займалось наданням послуг перукарнями та салонами краси. Також працювала керівницею і у 2023-2024 роках. Власником та кінцевим бенефіціаром цього підприємства є її син – Микола Хотенко.
У 2012-2014 роках була помічницею нардепа у Верховній Раді 7 скликання Дмитра Шлемка від ВО “Батьківщина”.
З 1999 до 2012 року пройшла шлях від ревізора відділу податкових розслідувань перевірок Управління податкової міліції до заступника начальника Головного Управління ДФС в області.
У 1992-1999 роках працювала інженером-технологом пошиття взуття на фабриці “Ремвзуття” у Рівному. Згодом стала директоркою з індивідуального пошиття та ремонту взуття ДКП “Хром” та керівницею комерційного підприємства роздрібної торгівлі, економістом в Управлінні торгівлі громадського харчування та побутового обслуговування Рівненського міськвиконкому.
Закінчила економічний факультет Рівненського державного технічного університету і Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука за фахом фінанси (фінансист-економіст).