Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

9 громад Сумщини отримали шкільні автобуси

112

Ключі від транспортних засобів на загальну суму понад 30 млн гривень керівництву громад вручив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

Автобуси поїхали в навчальні заклади Бочечківської, Шосткинської, Роменської, Дубов’язівської, Кролевецької, Попівської, Нижньосироватської, Недригайлівської, Чупахівської громад.

Як повідомила начальник департаменту освіти та науки СОВА Вікторія ГРОБОВА, від 1 вересня 2024 р. в більшості громадах дистанційна форма навчання, але там, де все ж таки існують відповідні безпекові умови для школярів, їх треба довозити до навчання. Для цього і були придбані автобуси. наразі понад 8000 тисяч учнів у Сумській області потребують транспорту, щоби дістатись до місць навчання.

Вікторія Гробова додала, що у 2024/2025 навчальному році до місця навчання та у зворотному напрямку шкільними автобусами планувалося підвозити 8 684 учні. Для забезпечення організованого підвезення учнів до місць навчання та у зворотному напрямку в територіальних громадах області налічується 305 шкільних автобусів, у тому числі 25 – спеціальних, призначених для перевезення дітей, які пересуваються на кріслах колісних. За період дії в Україні воєнного стану 2 транспортні одиниці викрадено, 3 – знищено під час бойових дій та 2 – пошкоджено, 73 – залучено для військових потреб. Для забезпечення стовідсоткового охоплення учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, організованим підвезенням необхідно додатково 37 автобусів.

Нагадаємо, що у липні 2024 р. для закладів загальної середньої освіти області придбано 7 шкільних автобусів, за рахунок коштів субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів на загальну суму 23 млн 800 тис. гривень.