Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах готуються до будівництва модульного містечка

316

У рамках реалізації спільного проєкту СМР та Товариства Червоного Хреста України, у Сумах почали підготовчий етап до зведення модульного містечка для тих мешканців Сумської області, які потребують житла в умовах сьогодення.

За розчищення ділянки під майбутнє будівництво взялися бригади КП СМР “Зеленбуд”. Як повідомили у пресслужбі КП, на виділеній території вже проведено збір побутового сміття, вирублені непотрібні самосійні зелені насадження і чагарники, також проведено косіння трави.

Нагадаємо, Сумський обласний осередок Товариства Червоного Хреста України звертався неодноразово до керівництва громади з питання виділення землі під модульне містечко для ВПО. Декілька разів протягом ще 2022 р. питання виносилося на голосування, але депутати СМР декілька разів з різних причин відкладали голосування.

25 січня 2023 р. на сесії міської ради депутати погодили передачу земельної ділянки розміром 2,5 га на вул. Ковпака у постійне користування міського департаменту забезпечення ресурсних платежів, який і має остаточно погодити умови, за якими ТЧХУ матиме змогу розпочати тут будівельні роботи.

Але станом на кінець липня 2024 р. роботи з облаштування житла для вимушених переселенців, яких у м. Суми з кожним тижнем стає дедалі більше, на виділеній ділянці не проводилися.

24 липня 2024 р. у Сумській обласній військовій адміністрації відбулося підписання Договору про співробітництво між СОО ТЧХУ та Сумською міською радою. Гарантувати реалізацію домовленостей, які прописані в угоді, взялася Сумська обласна військова адміністрація. Цим документом сторони закріпили домовленість про будівництво в обласному центрі модульного житла для ВПО та визначили свої зобов’язання щодо виконання робіт.

Модульне житло у Сумах мало на меті допомогти багатьом мешканцям прикордоння переселитися в більш безпечні умови. На жаль, станом на жовтень 2024 р. Суми аж ніяк не можна вважати безпечною зоною. А поряд з тією ділянкою, яку депутати міськради виділили для зведення ММ, лише протягом останніх 2 місяців сталося декілька прильотів ворожих ракет і КАБів.