Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На озері в Сумах виявили мертву рибу

243

Мешканці Сум б’ють на сполох: у водойму в дитячому парку «Казка» невідомі скинули стічні води, через які виникло не просто забруднення, а померла риба. Відповідне звернення люди направили на Гарячу лінію Державної екологічної інспекції, спеціалісти якої негайно виїхали на місце

Як повідомляють в екоінспекції, отримавши звернення щодо забруднення водойми в дитячому парку «Казка» в м. Суми державні інспектори невідкладно виїхали на місце події, де під час огляду виявили виток стічної води з труби до водойми. Після обстеження території та відбору проб води витік раптово припинився.

На поверхні води спостерігалась піна та нафтова плівка. Також в акваторії виявлено значну кількість мертвої риби.

Попередні результати проведених лабораторних досліджень відібраних проб води показали критично низький рівень кисню та перевищення ГДК за такими показниками, як завислі речовини, нафтопродукти, поверхнево активні речовини та хімічне споживання кисню.

За фактом забруднення поверхневих вод, з метою встановлення джерела забруднення, Інспекція направила запит до Сумської міської ради щодо надання інформації про власника труби. Також обраховано збитки, заподіяні внаслідок загибелі водних живих ресурсів, розмір яких склав 347 820 грн. Матеріали справи будуть скеровані до Окружної прокуратури м. Суми, як такі, що містять ознаки злочину.