Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині лікарі екстренки отримали набори для надання невідкладної допомоги

37
Колективу Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вручили життєво важливі набори. Вручення здійснили голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір МАМЕДЗАДЕ, керівниця Офісу ЮНІСЕФ у м. Харків Джинан РАМАДАН та начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ. Захід з вручення наборів відвідав Валентин Скуратовський, директор Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України.
«90 наборів для невідкладної медичної допомоги сьогодні отримав колектив екстренки. Це обладнання допоможе вам оперативно та якісно надавати послуги жителям Сумщини, рятувати життя наших людей, – зазначив Володимир Артюх. – Я дякую колегам з ЮНІСЕФ за допомогу, за те, що вони завжди оперативно відгукуються на наші потреби, активно допомагають як медичній, так і багатьом іншим галузям Сумщини».
Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде, у свою чергу, подякував медикам за роботу.
«Ми всі маємо памʼятати, хто щоденно рятує життя. Ви – герої, які постійно перебувають в області, які рятують людей з-під обстрілів, надаєте їм першу допомогу. Нехай ці набори стануть вам в нагоді для порятунку жителів області».
Мунір Мамедзаде
Медичні набори, які отримали від ЮНІСЕФ лікарі екстренки, містять необхідні матеріали для лікування травм, важких поранень і невідкладних станів (медикаменти для зупинки кровотеч, бинти, шини для іммобілізації кінцівок, хірургічні інструменти, а також базове обладнання для проведення первинної хірургічної допомоги та стабілізації стану пацієнтів у перші хвилини після події).
Кожен набір може забезпечити підтримку до 10 важких травм, що гарантує готовність центру до реагування на складні ситуації та виклики.
Директор Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій БУТЕНКО від імені колективу подякував представникам Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за постійну увагу та потужну підтримку.
ЮНІСЕФ систематично підтримує медичну сферу в Сумській області та вже провів роботи зі встановлення модульної котельні потужністю 1 МВт для дитячої лікарні в Сумах (бюджет на проєкт — 9,1 млн грн). Крім цього, було надано медичних наборів для понад 50 медичних закладів, а цього місяця розпочинається реконструкція укриттів у двох перинатальних центрах області (бюджет на реконструкцію — 6 млн грн).