Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині судитимуть 5 митників за службові зловживання

53

Четверо інспекторів митного поста “Суми” та один інспектор з “Великої Писарівки” звільнили підприємця від сплати митних платежів і ПДВ на суму 110 млн грн. Митники неправомірно застосували пільги, які почали діяти лише з квітня 2022 року, тоді як товари були ввезені раніше. Тепер справу передали до суду.

Слідством встановлено, що обвинувачені, не перевіривши законність застосування пільг, звільнили Товариство з обмеженою відповідальністю від оподаткування митом та ПДВ.

Зокрема, вони застосували преференцію, яка вступила в дію лише 1 квітня 2022 року. При цьому ввезення товарів на митну територію України вказаним Товариством здійснювалось задовго до зазначеної дати.

Неналежне виконання службових обов’язків працівників митниці призвело до втрат бюджету України у вигляді недоотримання митних платежів на суму 110 млн грн.

Досудове розслідування завершено слідчими ДБР, розташованого в місті Полтаві. Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно 4 головних державних інспекторів відділу митного оформлення «Центральний» митного поста «Суми» та 1 державного інспектора відділу митного оформлення «Велика Писарівка» митного поста «Велика Писарівка» Сумської митниці.