Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Результати досліджень атмосферного повітря у Сумах

52

Сьогодні вранці мешканці міста обласного центру могли побачити погіршення якості атмосферного повітря у вигляді «задимленості» та смогу. Це викликало занепокоєння. Фахівці Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб відразу відреагували на ситуацію та відібрали проби атмосферного повітря в 5 точках в житловій забудові міста.

Проби атмосферного повітря були відібрані по вулиці Революції Гідності, на проспекті Перемоги, по вул. СКД, на проспекті Свободи, по вул. Роменській. За хімічним складом (вуглецю оксид, азоту діоксид, ангідрид сірчистий) проби атмосферного повітря були в межах гранично допустимих концентрацій.

Щоправда за вмістом пилу (недиференційованого за складом) зафіксовано перевищення ГДК в середньому в 2 рази (за норми 0,5 мг/м. куб) .
Повідомляє Ірина Купрієнко- в.о. генерального директора Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб

«Ймовірно, це відбулось через рух атмосферного вихору та «закидання» ним пилу та смогу з території росії. Зараз там відбуваються масштабні лісові пожежі. Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер. Найбільша концентрація часточок у повітрі наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині. Краще обмежити перебування на вулиці і зачинити вікна»,- додала Ірина Купрієнко

Як захистити себе від впливу забрудненого повітря?
1️⃣ Зменшіть час перебування на вулиці: особливо в години пік та за несприятливих метеорологічних умов (безвітря, висока вологість).
2️⃣ Використовуйте засоби індивідуального захисту: вологу марлеву пов’язку.
3️⃣ Регулярно провітрюйте приміщення: але уникайте цього в години пік.
4️⃣ Зволожуйте повітря в приміщенні: використовуйте зволожувачі або розвішуйте вологі рушники.
5️⃣Проводите вологе прибирання: щодня мийте підлогу та протирайте поверхні вологою ганчіркою.
6️⃣ Відмовтеся від куріння: куріння додатково подразнює дихальні шляхи.
6️⃣ Зверніться до лікаря: якщо у вас з’явилися симптоми, пов’язані з забрудненням повітря.