Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Не усі спеціалізовані заклади релокували з Сумщини

94

З м.Суми за допомогою рятувальників, поліції та благодійних організацій евакуйовано підопчних будинку малютки та лежачих підопічних геріатричного пансіонату

росія продовжує активно обстрілювати Сумську область. Для цього російські військові застосовують керовані авіаційні бомби, безпілотники, артилерію. Ворог підступно б’є по цивільним і соціальним об’єктам, як це було 19 вересня у Сумах, коли ворожим КАБом був атакований геріатричний пансіонат, у якому перебувало понад 200 пацієнтів. На питання, чому цей заклад не був вивезений з міста раніше, обласна влада відповіла, що його пацієнти не давали на це згоди… Але, після цього страшного випадку одразу 2 спецзаклади, які були розташовані в обласному центрі, почали готувати до релокації.
Першими по Україні розвозили саме літніх пацієнтів, які були підопічними постраждалого закладу. 158 підопічних були влаштовані до будинків-інтернатів Сумської області, 12 підопічних забрали рідні, ще 30 людей, серед яких були і повністю лежачі, було евакуйовано до Київського пансіонату для ветеранів праці. Додатковий вагон для цього надало АТ «Укрзалізниця», а ГО «Проліска» спецавтотранспортом вивезла ліжко-хворих.

А 26 вересня відбулася евакуація і Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини, який був тимчасово евакуйований у 22 р., а потім повернувся назад. Підопічні і персонал будинку дитини були евакуйовані до приватного центру підтримки дітей у Волинській області. Як запевнили у СОВА, переселені діти будуть забезпечені харчуванням, медикаментами, комунальними витратами за рахунок благодійного фонду.

Рішення про евакуацію дітей прийняли на засіданні Ради оборони Сумської області 22 вересня. В ОВА повідомляли, що в установі перебуває 20 дітей, серед яких є діти до одного року, також троє дітей потребують постійної медичної допомоги.
«З 2022 року фактично всі ці заклади, які знаходяться у 50-кілометровій зоні, були евакуйовані у більш безпечні місця. Нині лишилось два заклади інтернатного типу, щодо одного з них було прийнято рішення щодо його переміщення в межах області, що стосується ще одного закладу, де надають допомогу вразливій категорії громадян, ми звернулись за допомогою до Міністерства соціальної політики. Нині ця робота триває», – повідомив Володимир Артюх.

Вріз
21 заклад, де надають спеціалізовану допомогу дітям та вразливим категоріям громадян, евакуювали із 50-кілометрової зони на Сумщині

Фото НПУ
ВИМУШЕНЕ ПЕРЕСЕЛЕННЯ. Відтепер найуразливіші мешканці Сумщини, які знаходилися під опікою держави, будуть жити у більш безпечних і віддалених від кордону з ворогом, місцях