Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах обговорюють перейменування однієї з вулиць

294
Розпочалося громадське обговорення зміни назви вулиці Полковника Болбочана на вулицю Олександра Литвиненка. Таке перейменування – пропозиція мешканців цієї вулиці відповідно до її колективного звернення до міської ради, повідомляють в СМР. Таким чином жителі пропонують вшанувати пам’ять уродженця Сумського району Почесного громадянина міста Суми.

 

Довідково
Олександр Леонідович Литвиненко народився 21 вересня 1986 року в с. Токарі Сумської області.5 березня 2022 року був мобілізований до окремої Президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького — спеціальної військової частини у складі Сухопутних військ Збройних Сил України на посаду навідника 1-го механізованого відділення 1-го механізованого взводу 4-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону у званні «старший солдат».

З травня 2022 року брав безпосередню участь у бойових діях у Донецькому операційному районі. З надлюдською стійкістю Олександр разом з побратимами утримували свої позиції проти ворожої артилерії та танків. Олександр завжди говорив: «А хто, як не ми!», «Все буде Україна!».

Влітку 2022 року був поранений, тричі отримував контузії, проте залишався на передовій.

18 квітня 2023 року життя Олександра обірвалося від травм, несумісних з життям, які військовослужбовець отримав внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області. До останнього подиху він був вірним військовій присязі, українському народові та Батьківщині.

У Героя залишились батьки, сестра, любляча дружина, чудова донечка, похресниці.

Поховали Олександра на Алеї Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі.

Рішенням Сумської міської ради від 26 липня 2023 року № 3776-МР Литвиненку Олександру Леонідовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).