Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Безпековий табір в Прикарпатті приймає юних сумчан

53

Вже друга група дітей з Сумської міської ТГ вирушила на безоплатний відпочинок до Безпекового табору в Яремче.

У таборі для юних сумчан підготували насичену цікавими подіями програму відпочинку, який поєднали із вивченням правил мінної безпеки, поводження з вибуховими речовинами, навичок першої домедичної допомоги, безпеки на воді та інше.

Символічно, що до Безпекового табору діти прибули в День рятівника України та змогли привітати колектив ДСНС Івано-Франківщини з його професійним святом.

У подорож вирушила група з 50 дітей. Раніше в таборі вже відпочили стільки ж їхніх однолітків, більшість яких – вихованці Палацу дітей та юнацтва, талановиті й обдаровані діти, які потребують особливої уваги та підтримки з боку держави.

Ініціатором організації цікавого відпочинку стала народний депутат України Тетяна СКРИПКА.

Проєкт підтримали ГО «Мереживо» (м. Суми), БО «Чисті серцем» (м. Івано-Франківськ), Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород та Почесний консул Угорщини в м. Івано-Франківськ, а також керівництво й колектив ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, які спільно забезпечили методичне та технічне супроводження юних сумських відпочивальників під час їх перебування у Безпековому таборі.

Наразі вже сформована й третя зміна з дітей Сумської МТГ, які використають перебування в таборі для ознайомлення з роботою рятувальників ДСНС, засвоєння нових безпекових навичок, а надалі, можливо, й самі виявлять бажання стати професійними рятувальниками.