Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Ворог скинув 2 КАБи на селище на Сумщині

132

Близько 10:00 4 вересня військові РФ вдарили з авіації по селищу Ямпіль на Сумщині. Одна із двох бомб влучила у приватний будинок, обійшлося без загиблих мешканців, повідомила селищна голова Ольга Губар.

Місцева жителька Надія Чуй розповідає Суспільне Суми: “Я дивилася у вікно, думаю, що ж воно таке? І воно пролетіло над моєю хатою, був вогняний шар. І одразу я зрозуміла, що воно десь тут рядом ударило. Я вийшла одразу на вулицю, це було, перші хвилини, може. Я дійшла до стовпа, всі проводи валялися. З тієї сторони йшла хазяйка, кричала. Я зрозуміла, що там хати не можна було спасти ще в перші секунди. Вона прямо попала їй в хату”.

Навпроти зруйнованого будинку винаймає житло для своїх дітей ямпільчанка Галина Фандикова. Жінка каже, сподівались, що тут, серед приватних будинків, їм буде безпечніше навчатись: “Постраждав наш дім 105-квартирний. Ми для безпеки перевели сюди своїх дітей, свою доньку і, можна сказати, другу доньку. Моєї хорошої знайомої, які переїхали з Середини-Буди, я за дівчатами доглядала. І останні півтора тижні вони тут жили. І я кажу, давай трошки спокійніше, щоб я не носилась сюди-туди з кастрюльками, хай вони вчаться в мене в квартирі. І я їх забрала вчора і це врятувало життя моїх дітей”.

За словами Ямпільської селищної голови Ольга Губар, в селищі пошкоджено багато житлових будинків, їх точну кількість зараз встановлює спеціальна комісія: “По приватному сектору попадання, будинка немає, є зруйновані будинки, люди живі. Працює зараз наш оперативний штаб, все населення, які зазнали збитків, хай звертаються у селищну раду, у нас є матеріал на перший час, і далі буде комісійне актування проходити і заноситися в єдиний реєстр пошкодженого майна”.