Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Евакуаційний вагон на Київ пустили з прикордоння Сумщини

396

До 7 вересня із Шостки до Києва курсуватиме евакуаційний вагон для тих, хто забажає евакуюватись із прикордоння Сумщини. Усе через збільшення інтенсивності обстрілів з боку військових РФ.

Безоплатно доїхати з Шостки до Києва можуть всі охочі евакуюватись із прикордоння. “Укрзалізниця” запустила евакуаційний вагон до столиці. Мешканка села Першотравневе Тетяна Безугла виїжджала до Києва разом з доньками.
“Ми просто чули десь там на околиці вибухи, а це прям вже до нас у село був приліт. Як раз за 200 метрів від дому, все повилітало у нас”, – розповіла жінка Суспільному.Суми.

Курсуватиме евакуаційний вагон до 6 вересня. За словами начальниці управління праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради Антоніни Наймитенко, 29 серпня безкоштовним вагоном скористалось 14 людей. При цьому він може вмістити до 80 бажаючих евакуюватись. Запис проводиться в міському управлінні соціального захисту, а також люди можуть прийти і безпосередньо до вагона, де їх чекатиме чергова.

Станом на 31 серпня у 5-кілометровій зоні Шосткинського району лишається 5 тисяч 300 дорослих і 141 дитина.
Про це розповіла т.в.о голови Шосткинської районної державної адміністрації Оксана Тарасюк.

В п’ятикілометровій зоні Шосткинського району знаходиться 45 населених пунктів в семи громадах. Там підлягало евакуації 7859 дорослих і 739 дітей. Станом на 31 серпня в населених пунктах лишаються люди – 5300 дорослих і 141 дитина.