Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині зведуть сонячну електростанцію

Workers install solar panels at a residential home in a village in Dongying, Shandong province, China November 22, 2017. Picture taken November 22, 2017. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.
773
В Охтирці зведуть сонячну електростанцію коштом грантодавця. Відповідна угода сьогодні укладена в Києві під час стартової конференції «Підтримка постраждалих міст в проєктах підвищення енергоефективності».
Так, міський голова Павло Кузьменко підписав тристоронній Меморандум про взаєморозуміння з GIZ і ГО “Школа Енергоефективності”. Документ передбачає улаштування сонячної електростанції впродовж двох років на одному з комунальних об’єктів в Охтирці. Кінцевий термін реалізації проєкту з енергомодернізації Охтирки – 2025 рік.
Охтирська ТГ – одна з 12-ти громад, які обрані для впровадження ініціатив з підвищення енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. Вартість проєкту – 100 000 євро, повідомляють в Охтирській міській раді.
Довідково
Проєкт «Підтримка постраждалих міст в проєктах підвищення енергоефективності» спрямований на підтримку і підвищення енергоефективності в містах з областей, що найбільше постраждали від російської агресії. Відповідні ініціативи реалізуються в рамках «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.