Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині триває вступ до військових навчальних закладів

125

286 мешканців Сумської області виявили бажання вступити на навчання до закладів освіти військового направлення.
Про перебіг вступної кампанії до вищих військових навчальних закладів та коледжів сержантського складу під час брифінгу в офіційному медіацентрі Сумської ОВА розповів офіцер відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Сумського обласного ТЦК та СП Ярослав ЗИМОГЛЯД.

До 1 липня в Україні тривала вступна кампанія до вищих військових навчальних закладів та коледжів сержантського складу.

«Нині вступники, які пройшли відбір, складають вступні іспити, проходять військово-лікарську комісію і 31 липня майбутні курсанти будуть зараховані на навчання. В цьому році кількість бажаючих збільшилась і з Сумщини маємо 286 вступників», – розповів Ярослав Зимогляд.

Подавати документи можуть чоловіки віком до 30 років включно. Як додали представники Сумського ТЦК та СП, вступ до навчальних закладів військового профілю – альтернатива мобілізації та службі за контрактом. Для військовозобов’язаного – це можливість самостійно обрати бажану спеціалізацію, а після випуску – офіцерське або ж сержантське чи старшинське звання.

«Навчання у вищих закладах освіти триває 4 роки, у коледжі – 2 роки. Вступник може обрати фах серед широкого спектру спеціалізацій: військове управління, міжнародне співробітництво, морально-психологічне забезпечення, а також психологія, філософія, право та інформаційні технології. Після закінчення навчання курсант зможе підписати контракт із ЗСУ і вже далі проходити військову службу згідно із здобутою спеціальністю», – зазначили в Сумському обласному ТЦК та СП.

Навчальний рік курсантів розпочнеться у серпні. Як розповів Ярослав Зимогляд, на сьогодні в Україні військову спеціальність можна здобути у 17 вищих навчальних закладах та 5 коледжах.