Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Екстренка Сумщини отримала нові реанімобілі

93

Завдяки державі та зарубіжним партнерам КНП СОР «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» отримав сучасні повнопривідні реанімобілі «Citroen Jumper» – за фандрейзинговою програмою UNITED-24.
Вручення ключів від автівок та нагородження кращих працівників Центру напередодні Дня медичних працівників.

Автомобілі «Citroen Jumper» розподілено до 8 структурних підрозділів і рятуватимуть життя та здоров’я мешканців Роменського, Охтирського, Шосткинського, Конотопського районів, а також Глухівської, Буринської, Кролевецької та Путивльської громади.

За словами керівника Центру Сергія Бутенка, це не перше поповнення автопарку. Цьогоріч заклад уже отримував 5 сучасних реанімобілів. І відсоток забезпеченості санітарним транспортом підрозділів становить 98,5%.

Нагадаємо, для нашої області першим в Україні передали лінійний прискорювач (вже другий в онкологічному центрі). Наразі в планах – МРТ. Вартість обладнання складає приблизно 130 млн грн. Також постійно поповнюється автопарк «швидкої».
Новий автотранспорт оснащений найсучаснішим медичним обладнанням, що дозволить надавати якісну медичну допомогу мешканцям громад області, які сьогодні перебувають під постійними ворожими обстрілами.