Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах продовжують ремонтувати обласний клінічний онкологічний центр

187

У Сумському обласному онкологічному центрі закінчуються роботи з будівництва електропідстанції, приміщень під магнітно-резонансний томограф, лінійний прискорювач, та з реконструкції адміністративної будівлі. Влітку розпочнеться благоустрій території. Там вже прокладені мережі, каналізація, побудована огорожа.

Також відбулися консультації зі спеціалістами щодо вибору магнітно-резонансного томографа – технічні характеристики, вартість, можливості сервісного обслуговування обладнання.

Директор закладу Володимир Шевченко повідомив, що раніше в області було 420 хворих онкологією на 100 тисяч населення, зараз ця цифра збільшилася до 480. І на це є декілька причин. Перша – стреси. Друга – втрачений ланцюг зв’язку між пацієнтом і висококваліфікованим спеціалістом через те, що багато сімейних лікарів виїхали з країни. Третя – значне зменшення постачання ліків, оскільки знищені хаби медичних препаратів, які знаходилися в Харкові. Тому наразі потреба в добудові онкологічного центру і запуску сучасного обладнання постала як ніколи.

Нагадаємо, що в онкологічному центрі вже відкрито реконструйоване хіміотерапевтичне відділення на 50 пацієнтів, відремонтовані приміщення й фасад будівлі блоку дистанційної променевої терапії, встановлено лінійний прискорювач, комп’ютерний томограф, оновлено всі комунікації. Вже найближчим часом буде встановлено ще один лінійний прискорювач та МРТ.