Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Дозволи на літню торгівлю отримали підприємці Сум

147

Виконавчий комітет надав 19 дозволів на розміщення об’єктів та елементів сезонної торгівлі. Йдеться про влаштування так званих літніх майданчиків біля закладів громадського харчування та точок із продажу кави.

По двох заявах члени виконавчого комітету відмовили суб’єктам господарювання. По одному – через те, що справа розглядається в суді, по іншому – через габарити.

Як зазначив заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, у такий спосіб влада громади прагне підтримати місцевий бізнес у нинішніх умовах. Своєю чергою від нього вимагають, щоб відповідні об’єкти виглядали естетично та не створювали незручностей жителям.

Як це корелюється з попередніми заявами виконавчої влади міста стосовно того, що потрібно розібратися з хаотичністю і подекуди з небезпечністю точок сезонної торгівлі у місті, поки не ясно. Під цю задачу при міськраді навіть створено тимчасову контрольну комісію для розробки Правил розміщення об’єктів сезонної торгівлі на території Сумської міської ТГ.

«Слід проаналізувати, що відбувається з сезонною торгівлею, бо я бачу, як захаращують місто різноманітними точками тимчасової торгівлі. Необхідно знаходити баланс між тим, щоб і підтримувати підприємницьку діяльність, і не допустити безладдя», – заявляв місяць тому ініціатор вирішення проблемної ситуації Вадим Акпєров, який очолив комісію.