Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині виконали аварійний та дрібний ремонт доріг

177

Після ворожого вторгнення стан доріг державного значення у Сумській області значно погіршився. Навала танків руйнувала дорожнє покриття, бар’єрні огородження, дорожні знаки та розмітку. Тому дорожники кожен день продовжують працювати над забезпеченням сталого проїзду та ліквідовують наслідки рашистської навали.
У 2023 р. планом ремонтних робіт на автомобільних дорогах по Сумській області передбачено проведення дрібного та аварійного ремонту на 358 км. Також коштом субвенції з державного бюджету планується проведення аварійного ремонту на місцевих дорогах: 55 км – суцільними ділянками та 280 км – дрібним ремонтом.
Наразі в Сумській області відремонтовано 321 км автомобільних доріг загального користування державного значення, за останній тиждень – 25 км. Якщо говорити про місцеві дороги, то суцільними ділянками відремонтовано 17 км автомобільних доріг місцевого значення, у тому числі за останній тиждень – 5 км, дрібним ремонтом відремонтовано 102 км, у тому числі за останній тиждень 28 км.
Відповідно до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», до 20% коштів субвенції можуть спрямовуватися на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.
Задля поліпшення автомобільного зв’язку з обласним центром, ремонтні бригади працюють на великих автошляхах області в першу чергу. Так, на автомобільній дорозі Р-61 Батурин-Конотоп-Суми продовжується відновлення дорожнього покриття пневмоструменевим методом. Дорога Р-61 – важливий транспортний коридор, який сполучає великі районні центри Сумської та Чернігівської областей. Це найкоротший шлях від міста Сум до міста Конотоп.
Обласна влада активно співпрацює з місцевими органами влади у питанні визначення співфінансування ремонтних робіт і визначення першочерговості таких. Для цього голови територіальних громад надають обласній владі проєктно-кошторисну документацію та інформаційні матеріали щодо проведення ремонту вулиць доріг комунальної власності у населених пунктах.

Наташа Акулова, Панорама, №33-2023