Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині безробітних планують залучати до чергування в укриттях

194

У цьому проєкті готові взяти участь 16 громад області, які планують залучити до роботи в укриттях 220 осіб. Працівник відповідатиме за те, щоб укриття залишалися цілодобово відчиненими, а також за порядок та збереження майна. За це він має отримати відповідне відшкодування з держбюджету.
«Працівник буде відповідати, щоб укриття залишалися відчиненими цілодобово, щоб там підтримувався порядок, зберігалося майно. За свою роботу людина отримає з бюджету держави відповідне відшкодування. Такий крок – ефективний і зручний, від чого виграє і громада, адже це прямі інвестиції в економіку регіону», – вважає голова ОВА Володимир АРТЮХ.
Загалом, із 51 громади Сумщини у проєкті «Армія відновлення» беруть участь 30, 28 із яких уклали відповідні договори із центрами зайнятості на поточний рік стосовно 1200 осіб на суму 14,9 млн грн. Додатково планується виділити ще 6,5 млн грн. До речі, наша область посідає в Україні 7 місце за кількістю залучених безробітних.
Як додав очільник області, ще один важливий безпековий блок, де можна використовувати потенціал та допомогу безробітних — це зведення фортифікаційних споруд, що вкрай актуально для прикордонної Сумщини.

Анатолій Поляченко, Панорама, №26-2023