Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах реконструювали хіміотерапевтичне відділення

577

Сьогодні в Сумському обласному клінічному онкологічному центрі відкрили реконструйоване хіміотерапевтичне відділення на 50 пацієнтів. Про це повідомляють у Сумській обласній раді. Ремонти виконані за сучасними стандартами: так, у палатах є кондиціонер, телевізор, вай-фай, в окремих — душ та туалет. Також наявні палати для пацієнтів з інвалідністю. Окремо подбали для пацієнтів, які перебувають на денному стаціонарі: для них передбачили зал, у якому хворі можуть перебувати певний час.

Надалі в онкоцентрі планують відремонтувати до кінця року онкогінекологічного відділення. Також у закладі виконали проєкт реконструкції із добудови приміщення для встановлення МРТ. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, через великий обсяг проведених робіт Сумщина є першою в черзі на отримання томографа.

Як повідомляє директор онкоцентру Володимир Шевченко, кількість онкохворих в області збільшилась із 420 до 480 за 10 000 населення. Крім коронавірусу та наслідків війни (таких, як стреси), на захворюваність впливає й банальна людська недбалість: люди не займаються профілактикою, через що потрапляють до лікаря тоді, коли хвороба прогресує до пізніх стадій.