Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині рятувальники гасили масштабну пожежу

163

13 травня в с. Лохня (Сумський р-н) сталося загоряння у приватному секторі. Про це повідомляють у ГУ ДСНС Сумської області. На місце направили чергове відділення з пожежного посту в Улянівці, а також місцеві пожежні команди з Марківки та Миколаївки.

Як з’ясувалось, загоряння розпочалось у господарчій споруді. Однак будівлі у дворі були зведені настільки щільно, що вогонь перекинувся на сінник, дровник, ще одну господарчу споруду, літню кухню та покрівлю житлового будинку. До всього будівлі були дерев’яними, тож пожежа поширювалась надто швидко, і рятувальникам знадобилась велика кількість води. Вогнеборцям довелось дозаправляти автоцистерни від водонапірної вежі, яка знаходилась у 5 км від місця події.

Приблизно за годину рятувальникам вдалося локалізувати загоряння, не допустивши його поширення на сусіднє домогосподарство. Однак вогнеборцям знадобилось ще близько двох з половиною годин, щоб повністю ліквідувати пожежу; для цього довелося розбирати дерев’яні конструкції, аби виявити приховані осередки горіння. Для гасіння пожежі було залучено одну одиницю техніки та двох співробітників ДСНС, а також дві машини та чотирьох працівників місцевих пожежних команд.