Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині будуть випікати соціальний хліб

266

Сумська обласна військова адміністрація разом із Всесвітньою продовольчою програмою реалізує у межах області ініціативу «Соціальний хліб»

Ініціативу «Соціальний хліб» обговорив заступник керівника обласної військової адміністрації Олег Коваль під час спілкування з головами Миколаївської сільської, Річківської та Білопільської громад Сумського району.

Олег Коваль розповів, ціна на цей хліб буде символічною, тому що усі інгредієнти для його приготування надає Всесвітня продовольча програма. Тому ціна хліба для населення включатиме в себе лише собівартість виробництва та доставки.

«Ми маємо забезпечити соціальним хлібом визначені верстви населення, не ускладнюючи економічне становище виробників та мережу реалізації.Соціальний хліб має бути доставлений в кожну, навіть найбільш віддалену громаду області для того, щоб усі категорії населення, які найбільше його потребують, змогли купити за соціальною ціною», − підкреслив Олег Коваль.

Під час спілкування голови Миколаївської сільської, Річківської та Білопільської громад Сумського району підкреслили, що готові співпрацювати і допомагати з доставкою соціального хліба до магазинів.

Нагадуємо, хлібопекарські підприємства області, які бажають співпрацювати в рамках ініціативи «Соціальний хліб», до 22 липня 2022 року можуть заявку про можливості випікання та доставки соціального хліба у роздрібну мережу для забезпечення потреб окремих категорій населення Сумської області.

Критерії для виробників соціального хліба в Сумській області