Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Кадрові перестановки у сумській освіті

9,984

За умовами воєнного стану без проходження конкурсного відбору міське управляння освіти очолила Неля Вербицька

С 1 липня, згідно з розпорядженням Сумського міського голови, очільницею управління освіти та науки призначена Неля Вікторівна ВЕРБИЦЬКА. Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, яка очолювала освіту Сум, звільнена з посади за власним бажанням у зв’язку з досягненням пенсійного віку. Як повідомив журналістам заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, на заміщення посади була подана лише одна заява – від Нелі Вербицької, тож вона і була призначена без конкурсу. Це дозволяє закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану”.

“Освіту залишати без керівництва неможливо, у заступників роботи вистачає і від них заяв не надходило. Зараз вона призначена за умовами воєнного стану. Конкурс буде проведений згодом, якщо всіх це так турбує. Після закінчення воєнного стану”, – зазначив Станіслав Поляков.

За його словами, після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

“Це людина не з вулиці, яка не розуміється на освіті. Вона була керівником, працювала в закладах освіти, в тому числі і в сумському. Думаю, що людина фахова”, – вважає Станіслав Поляков. За його словами, особа призначена згідно законодавства, заперечень немає: у неї є відповідний стаж та освіта. “Підстав відмовити не було, документи відповідають”, – заявив він.

За словами Станіслава Полякова, жінка близько чотирьох років очолювала НВК у Роменському районі, останній час працювала вихователем групи продовженого дня у Сумській школі №10. Має фахову освіту – вчитель української мови та літератури.

У соцмережах з’явилася інформація про те, що новопризначена керівниця дружить з нардепкою Тетяною СКРИПКОЮ. Саме з цим і пов’язують кар’єрний стрибок. З цього приводу Станіслав Поляков зазначив наступне: “Дружба – не дружба – цього не можу знати. Татьяна Василівна завжди приділяє увагу галузі освіти. Знає вона Нелю Вікторівну чи не знає – це не до мене”.

Що відомо про Нелю Вербицьку? На фейсбуці іі профіль відкритий лише для друзів, на сайті КУ Сумська СШ І-ІІІ ступенів №10 її фото також немає. Але вона на виборах у 2020 році балотувалася до міської ради від політичної партії “Слуга народу”. Звідти дізнаємося, що вона 1975 р. н., місце проживання: м. Охтирка, судимість відсутня.

Ірина Власова
Панорама №18-2022