Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах пройшов Кубок ЗСУ

319

Фіналістами “Кубка ЗСУ” у Сумах стали “Колос” та “Україна”

На стадіоні “Авангард” пройшли перші поєдинки нового футбольного турніру – “Кубка ЗСУ”. Його організатором стала асоціація футболу Сумської області, яку очолює Андрій ПРОХОРОВИЧ. У турнірі стартували вісім команд, які спершу зіграли поєдинки чвертьфіналів. У складах команд виступали багато відомих сумських футболістів, які поки що не мають можливості тренуватися та грати у офіційних змаганнях. До речі, все незабаром може змінитися, адже голова АФУ Андрій ПАВЕЛКО повідомив, що чемпіонати України з футболу у всіх лігах мають розпочатися у серпні. От тільки ще не відомо, скільки команд у нинішніх умовах зможуть продовжити існування і, відповідно, взяти участь у чемпіонаті.

Повертаючись до Кубку ЗСУ, зазначу, що у першому чвертьфіналі команда обласного ліцею-інтернату спортивного профілю “Барса” мінімально поступилась “Колосу” з Северинівки – 0:1. У другому чвертьфіналі зустрілись срібний та бронзовий призери минулорічного чемпіонату області у вищій лізі, відповідно, “Аграрник-Авангард” з Білопілля та “Нафтовик” з Охтирки. Перемогу з рахунком 2:0 святкували охтирчани.

Ще в одному матчі, де зустрілися “Україна” з Токарів та “Явір” з Краснопілля було зафіксовано рахунок 2:1 на користь команди з Токарів. Останню путівку у півфінал розіграли збірна міста Суми та “СКІФ-СДПУ”. З рахунком 2:0 перемогла команда “СКІФ-СДПУ”.

Наступного дня у півфіналах грали “СКІФ-СДПУ” – “Колос” (Северинівка) та “Нафтовик” (Охтирка) – “Україна” (Токарі). У першому поєдинку, поступаючись після першої половини гри, футболісти “Колоса” все ж зуміли вирвати перемогу на останніх хвилинах матчу – 2:1. Другим фіналістом Кубку ЗСУ стала команда з Токарів. У першому таймі суперники обмінялися голами. На початку другого тайму “Нафтовик” вийшов вперед, але футболісти “України” не лише зрівняли рахунок, а й, знову ж таки, на останніх хвилинах гри, зуміли забити вирішальний м’яч – 3:2 на користь “України” , яка стала другим фіналістом турніру.

Отож 11 червня у фіналі “Кубка ЗСУ” зіграють “Колос” з Северинівки та “Україна” з Токарів.